Fondul de ten este elementul cheie al unui machiaj reușit. Însă fără să ne dăm seama de multe ori exact acest pas îl ratăm, iar aspectul nostru are de suferit. Avantajul este că să aplici fondul de ten perfect nu este chiar atât de dificil. Partea proastă este însă că găsirea fondului perfect este un proces de greșeală și eroare. Dar cum nimeni nu este perfect, iată ce greșeli faci în aplicarea fondului de ten.

 fond de ten

1.Nu alegi culoarea bună

Aceasta este o greșeală foarte frecventă pe care femeile o fac. Unul dintre motive este că atunci când încearcă fondul de ten o fac pe încheietura mâinii și nu pe față. Ei bine, fondul de ten este pentru față de aceea trebuie testat exact în zona în care va fi folosit, deoarece expunerea la soare este diferită pentru fiecare parte a corpului. De asemenea, multe femei nu iau în considerare tonul pielii, iar cel mai mult au de suferit femeile cu tonuri calde. Un fond de ten cu ton rece va lăsa tenul gălbui cu o aură obosită și fiecare umbră va fi evidențiată. De aceea, este important să ne cunoaștem tonul pielii și să luăm fondul de ten în consecințăFolose.

2.Folosești prea mult corector

Chiar dacă vrei să acoperi coșuri, roșeață sau riduri fine, este bine să folosești corector în moderație, deoarece textura diferită va atrage atenția exact a ceea ce vrei să ascunzi. Fondul de ten este făcut pentru a acoperi aceste mici imperfecțiuni, iar corectorul vine în ajutorul acestuia, cu o limită. Dacă vrei să distragi atenția este indicat să folosești pudră iluminatoare. Deoarece un strat destul de gros de corector va atrage atenția și va arăta inestetic.

 

3.Folosești fond de ten cu consistența incorectă

Tipul de ten indică de fond de ten ar trebui să folosești. Acestea au consistență diferită pentru a răspunde tuturor problemelor de ten. Dacă ai un ten gras este bine să folosești unul mat care intră în piele și împiedică secreția de sebum, iar dacă ai un ten uscat este indicat să optezi pentru o variantă care hidratează deoarece de asta are nevoie tenul. Prin urmare, dacă folosești textura greșită riști ca fondul de ten să arate ca o mască sau să curgă sau să îți usuce excesiv tenul. Desigur, în ajutorul lui vin crema de față și pudra, însă este indicat ca fondul de ten să răspundă nevoilor tenului.

 fond

4.Ai impresia că fondul de ten te îmbătrânește

Dacă fondul de ten îți scoate în evidență toate imperfecțiunile atunci nu îl folosești așa cum trebuie. Însă dacă e doar o problemă de ideologie, aceasta este greșită. Formula și consistența corectă din contră, nu numai că te ajută cu problemele tenului dar te poate face chiar să arăți mai tânără. În plus, celelalte produse cosmetice, cum ar fi blush-ul, corectorul și pudra,  te pot ajuta să arăți mai bine. Însă toate acestea au nevoie de o bază pentru a putea fi aplicate.

5.Aplici totul peste tot

Dacă vrei să arăți că ești cu adevărat machiată trebuie să aplici un strat consistent de fond de ten, corector și pudră pe toată fața. Dar având în vedere că epoca victoriană a trecut și că în zilele noastre este indicat să optezi pentru un machiaj natural, atunci cel mai bine este să aplici un strat ușor de fond de ten peste care să aplici în zonele problematice corector și apoi să fixezi totul cu pudră. Și amestecarea acestora joacă un rol important deoarece este important să nu se treacă brusc de la o culoare la alta.