Da, ştiu, toată lumea ştie să facă duş. Nici nu e o mare filosofie implicată. E destul de simplu chiar, dai drumul la apă, intri în dus, te săpuneşti, te clăteşti şi cam asta este tot. Însă, chiar dacă este o activitate foarte simplă şi chiar plăcută, aş putea spune, duşul îşi poate crea probleme de piele dacă nu ţii cont de nişte mici greşeli pe care le faci, poate fără să îţi dai seama. Iată care sunt acestea.

dus

1.Buretele este plin de bacterii

Este indicat să îţi înlocuieşti buretele din baie o dată pe lună. Dar cine face asta? Ar trebui să ştii că buretele tău pentru duş stă într-un mediu umed şi cald şi se transformă într-un foarte scurt timp în pepinieră de bacterii şi ciuperci, chiar dacă aparent este curat. Iar în cazul în care ai deja pielea predispusă la acnee, nu te va ajuta deloc un burete normal. Însă poţi opta pentru un burete Konjac creat din fibre al căror nume îl poartă şi cărbune de bambus. Acest burete este antibacterian şi hipoalergenic, ceea ce îl face perfect pentru o piele cu probleme.

2.Săpunul nu este compatibil cu pH-ul pielii tale

În general săpunul are un pH neutru tocmai pentru a mulţumi cât mai multă lume. Însă atunci când ai acnee pH-ul se schimbă subtil iar săpunul chiar poate să îţi creeze mai multe probleme. Ei bine, poţi opta pentru noroi mineral sau argilă minerală care te va curăţa fără să îţi perturbe echilibrul de la nivelul pielii, atrât de important pentru orice persoană care vrea un aspect de porţelan.

3.Foloseşti exfoliant agresiv cu pielea

Atunci când ai pielea grasă te gândeşti de multe ori că mai mult produs sau un produs care este mai puternic te va ajuta să îţi rezolvi problema. Ei bine, ar trebui să ştii că o piele iritată este o piele predispusă la tot felul de infecţii, iar acneea este un tip de infecţie. În acest caz, ar trebui să renunţi la acest fel de idei. Prin urmare, aruncă exfoliantul care îţi irită pielea şi optează pentru un preparat diy din cafea măcinată şi puţin ulei de măsline. Zaţul de cafea va fi blând cu pielea ta, iar uleiul de măsline te va hidrata.

piele hidratata

4.Nu hidratezi pielea cât e umedă

Majoritatea dintre noi preferă să îşi usuce pielea şi apoi să folosească crema hidratantă. Ei bine, aceasta ar avea un efect mai intens pe pielea fierbinte, atunci când porii sunt încă deschişi. Poţi opta pentru un ulei hidratant în locul unei creme cum este cel de jojoba, de măsline sau de cocos. Acestea nu au parabeni, alcool sau detergenţi artificiali. De asemenea, sunt bogate în vitamina E şi nu vor lăsa reziduu pe piele deoarece sunt absorbite în totalitate.

5.Nu ai grijă de spate

Înţeleg conceptul din spatele unui duş rapid şi revigorant. Însă atunci când ai probleme cu acneea, trebuie să merchezi toate bazele. Iar asta înseamnă că de fiecare dată când eşti în dus să te speli în zonele problematice. Iar dacă pentru tine spatele este problematic şi nu ai pe cineva dispus să te frece pe spate în mod cosntant, îţi propun să investeşti într-o perie din fibre naturale care să te spele în locurile în care tu nu ajungi. Astfel vei avea grijă inclusiv de această arie destul de dificilă.