Ati extras deja fiecare ultim ban din buget ? Poate nu. Datorita capitalismului de piata libera , putem alege dintr-o mare varietate de produse la o gama larga de preturi, aproape de fiecare data cand dorim sa cumparam ceva. Spre deosebire de investitii , economisirea de bani la achizitii nu necesita nicio pregatire specializata si este o modalitate usoara pentru oricine de a-si extinde bugetul putin mai departe. Sunt lucrurile de care aveti nevoie si apoi sunt cele pe care le doriti. Si atunci sunt lucrurile pe care nici macar nu stiai ca le doresti, dar pierzi timpul in mall. Puneti cardul de credit inapoi in portofel; suntem aici pentru a va ajuta sa economisiti.

Indiferent de nivelul dvs. de venit, va puteti oferi mai mult spatiu de respirat devenind un cumparator priceput. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa incepeti.

Cum sa economisiti bani la cumparaturi
Folositi aceste sfaturi pentru a pastra mai multi bani in buzunar la urmatoarea sedinta de shopping.

shopping

1. Faceti o lista de cumparaturi. Inainte de a-ti executa misiunile, fa o lista cu tot ce planuiesti sa cumperi. Regula este ca nu ai voie sa cumperi nimic decat daca este deja pe lista ta. Va va ajuta sa va reduceti cumparaturile de impuls la minimum.
2. Aduceti doar banii de care aveti nevoie. Nu poti cheltui bani pe care nu ai. Inainte de a iesi, puneti o suma mica de bani in portofel pentru a acoperi toate achizitiile pe care intentionati sa le faceti. In cazul in care banii se termina, sporul dvs. de cumparaturi este terminat pentru a doua zi.
3. Magazin de comparatie. Nu fiti fraieri cand vedeti un pret. De exemplu, daca doriti un nou joc PlayStation, nu il cumparati imediat. Apelati la magazinele de jocuri video si la comerciantii cu amanuntul din zona dvs. pentru a vedea cine are cel mai ieftin pret si verificati online pe site-uri precum Amazon si Deep Discount.
4. Cand vine vorba de haine, trebuie doar sa cumparati elementele de baza. Inainte de a cumpara un articol de imbracaminte sau pantofi , intrebati-va cat de des il veti purta de fapt. Sansele sunt mai bune, cu un numar mai mic de piese de baza pe care le puteti stratifica si accesoriza pentru a le face unice.
5. Incercati sa nu cumparati cand va plictisiti. Cele mai rele cumparaturi se intampla atunci cand probabil nu ar fi trebuit sa fiti la cumparaturi in primul rand. Daca tu si prietenii tai va plictisiti si cautati ceva de facut, nu mergeti automat la mall.
6. Cand nu sunteti hotarat, parasiti magazinul. Va ganditi daca sa cumparati ceva sau nu? Lasati articolul jos si parasiti magazinul. Daca veti decide mai tarziu ca il doriti cu adevarat, puteti sa va intoarceti si sa il cumparati maine.
7. Alegeti-va prietenii la cumparaturi cu intelepciune. Unii dintre ei sunt cumparatori in sine si le place cand cheltuiti bani, deoarece ii face sa se simta mai bine in ceea ce priveste propriile achizitii. In loc sa va duceti la mall cu acei prieteni, apelati la cativa prieteni care va vor oferi parerea lor sincera si nu va vor presa sa cumparati nimic.
8. Gasiti oferte ieftine online. De obicei, puteti gasi oferte bune de cumparaturi online, daca vi se pare destul de greu. Obtineti oferte pentru marcile dvs. preferate verificand site-urile lor frecvent si inregistrati-va pe site pentru a primi oferte de cumparaturi prin e-mail.
9. Nu te lasa sedus de vanzari. Cumparatorii novici vor cumpara uneori ceva de care nu au nevoie doar pentru ca este super ieftin. Ieftin sau nu, nu este de folos sa cheltuiti nicio suma de bani pe ceva ce nu veti folosi niciodata. Parasiti magazinul si reveniti doar daca sunteti sigur ca il doriti a doua zi.