Trebuie să recunoaștem că Gwyneth Paltrow a devenit un guru al vieții sănătoase. Adevărul este că la aproape 40 ani, actrița arată impecabil. Iar prin intermediul site-ului Goop, Paltrow povestește despre ce face ea pentru a arăta bine și împărtășește diferite rețete de înfrumusețare. Însă după cum ar trebui să știi deja, vedetele fac lucruri cel puțin dubioase pentru a-și menține condiția fizică și înfățișarea veșnic tânără De la Kim Kardashian care și-a mâncat placenta, la măștile cu spermă la dietele excesive ținute de actrițe, am auzit tot felul de povești care nu ne-au făcut decât să ridicăm o sprânceană în ceea ce privește eficiența lor. Iar acest lucru se aplică și unor proceduri de înfrumusețare recomandate de Gwyneth Paltrow. Iată care sunt acestea.

 Gwyneth Paltrow

1.Curățarea vaginului cu aburi

Abul trecut Gwyneth Paltrow predica beneficiile curățării cu aburi a vaginului, un tratament holistic care presupunea așezarea vaginului deasupra unui tron care combina aburul cu undele infraroșii. Acestea au darul de a curăța uterul, mărește nivelul de energie și echilibrează hormonal corpul. Ei bine, sunt câteva probleme cu acest tratament. În principiu, este inutil, chiar dacă poate se simte bine. Deși tu ai vrea aburi de la apa fierbinte aproape de vaginul tău? Trecând peste asta, corpul are funcția de curățare a uterului, și anume menstruația. Iar în ceea ce privește echilibrul hormonal și energia, o simplă masturbare te poate ajuta în acest sens.

2.Extragerea cu ulei

Nu, nu este vorba de tragerea cu ulei pe mâini atunci când ești răcită. Ci, conform lui Gwyneth Paltrow, dacă aplici ulei de cocos în jurul gurii timp de 20 de minute, acesta va extrage toxinele de la nivelul gurii. Ei bine, pe lângă timpul pe care îl pierzi, gândește-te la erupțiile pe care le vei avea. Un strat gros de ulei de cocos va hidrata pielea, dar în același timp, stând atât de mult pe față va încărca inutil porii. De asemenea, pierzi 20 de minute din viața cu niște grăsime în jurul gurii. Poți să faci asta mâncând.

3.Exfolierea pe pielea uscată

Iei o perie și începi să o freci de pielea ta până când aceasta se va exfolia. Desigur, perie trebuie să fie moale, iar mișcările ar trebui să fie spre inimă. Pe de o parte acest tratament este eficient, iar în același timp stimulezi și circulația, deci vei avea mai puține probleme cu circulația. Totuși, același lucru se întâmplă când o faci pe pielea udă în duș. În plus, atunci când pielea este udă, iar peria alunecă mai ușor, ai un risc scăzut de a o irita sau de a o răni.

Gwyneth Paltrow{back view} (Photo by Jim Spellman/WireImage)
Gwyneth Paltrow{back view} (Photo by Jim Spellman/WireImage)

4.Cupping

Bunica-ta știe un tratament pentru răceală care constă în a unge niște pahare de shot-uri cu țuică, la de foc și așa calde ți le pune pe piele „ca să tragă tot răul din tine”. Cam același lucru face și cunoscuta actriță atunci când folosește această procedură. Pune folosește boluri mici de sticlă pe post de ventuze pentru a reduce durerile de spate, pentru a relaxa mușchii și pentru detoxifiere. Cupping-ul poate într-adevăr avea rezultate benefice, însă trebuie să treci întâi peste durere și peste vânătăi.

5.Cremă cu venin sintetic de șarpe

Îți amintești cutiuțele alea mici și roșii cu venin pe care le folosea bunică-ta pentru orice? Văd un pattern aici. Oricum, acest gen de cremă, o folosește Gwyneth Paltrow pentru a se lupta cu ridurile. Realitatea este că veninul poate paraliza mușchii feței pentru câteva momente. Însă nu cred că acest tip de tratament este de lungă durată și nici nu știu cât de sănătos pentru piele poate fi.