Fiecare femeie care și-a vopsit părul măcar o dată în viață știe cât de greu este să menții culoarea vie după câteva spălări. Fie că e decolorat, fie că e doar vopsit, părul colorat are prostul obicei de a-și pierde intensitatea culorii la scurt timp după ce l-am colorat. Și asta nu șine neapărat de locul unde te-ai vopsit sau calitatea vopselei, deși acestea sunt factori importanți, ci de felul în care îți îngrijești podoaba capilară dar și procesul prin care ai trecut pentru a ajunge la șuvițele luxuriante pe care le ai acum. Iată ce trebuie să faci pentru ați menține culoarea părului vie după ce l-ai vopsit.

 par vopsit

1.Folosește produse de calitate pentru păr vopsit

Atunci când îți imbibi părul în chimicale, ba chiar îi și schimbi într-o oarecare măsură compoziția chimică, acesta suferă. Din acest motiv podoaba capilară are nevoie de îngrijire specială. Asta înseamnă șampon, balsam și măști repetate create special pentru părul vopsit. Este foarte important să optezi pentru un produs care nu are sulfați deoarece acești atacă de obicei pigmentul din păr. De asemenea, este indicat să nu te speli foarte des cu șampon, ci doar o dată pe săptămână, iar la dușul zilnic să folosești doar balsam.

2.Folosește produse pentru tipul tău de păr

Dacă ai nuanțe aurii sau șuvițe aurii, în special făcute pe părul închis la culoare nu folosi uleiurile atât de căutate n lumea stylingului. Majoritatea au nuanțe de portocaliu și vor schimba culoarea. De asemenea, uleiul în exces usucă părul. Aceeași regulă se aplică și în cazul șampoanelor și a balsamelor care au nuanțator.

3.Colorează des

Ca să nu te vopsești foarte des doar pentru a întreține culoarea, poți să adaugi câteva picături de nuanțator în balsamul de păr și culoarea va fi vie permanent. Colorarea chimică a părului este dăunătore părului, în social dacă este repetată la perioade foarte scurte de timp. Și majoritatea dintre noi, atunci când vedem că se duce culoare, optăm pentru o nouă vopsire. Ei bine, dacă folosești această metodă culoarea se va menține vie, iar părul tău nu va fi la fel de agresat.

 acopera parul

4.Acoperă-ți părul

Razele ultraviolete atacă pigmentul din păr și în transformă într-o nuanță portocalie. Din acest motiv, dacă știi că mergi la mare sau că vei sta foarte mult timp cu capul în soare este indicat să îți acoperi capul nu numai ca să eviți insolație ci și pentru a-ți proteja părul. De asemenea, poți folosi un balsam leave in special creat pentru părul vopsit care se va comporta ca o barieră între firul de păr și razele soarelui.

5.Tratează-ți vârfurile

Chiar dacă rădăcinile vizibile sunt de obicei o problemă despre care se vorbește des, vârfurile sunt cele mai agresate din cauza vopsitului repetat. Este indica ca ori de câte ori te vopsești să tunzi puțin din ele. De asemenea, trebuie să le acorzi o atenție deosebită deoarece dacă se despică, părul tău va avea un aspect neîngrijit și de asemenea, ca vi mult mai greu de stăpânit. Iar atunci când în revopsești, încearcă să eviți vârfurile. Poți pur și simplu să vopsești de la rădăcină până la jumătatea vârfului de păr pentru a acoperi rădăcinile și pentru a uniformiza culoarea părului.