Rihanna este o cântăreață minunată, o dansatoare desăvârșită și o actriță recunoscută. Însă talentul este nu se poate măsura doar în premiile pentru muzică ci și cele pentru stilul ei, deoarece a câștigat premiul Fashion Icon al CFDA în 2014. Astfel a călcat pe urmele lui Kate Moss și Imam. De asemenea, cântăreața a fost sursa de inspirație a lui Tom Ford și a lui Karl Lagerfeld, precum și fața Balmain. Totuși, spre deosebire de modele, actrițele și cântărețele care țin la imagine și insistă să fie pozate arătând perfect, stilul Rihannei este mult mai relaxat, ea reușind să fie elegantă într-o pereche de pantaloni de trening. De altfel, cu excepția covorului roșu unde este mereu o prezență elegantă, în viața de zi cu zi, RiRi optează pentru un stil urban și chic. Iată câteva lecții de stil de la Rihanna.

 despre trenduri

1.Despre trenduri

 

„Când aveam 14 ani și am început să ies, am vrut întotdeauna opusul tuturor. Astfel, ieșeam în club într-un tricou polo, pantaloni, teniși și o șapcă pusă invers ca să nu fiu ca toate celelalte fete.” (Rolling Stones, 2011)  Rihanna demonstrează că nu trebuie să depui foarte mult efort pentru a arăta diferit. Ba din contră, de obicei acest lucru implică să te simți foarte comod.

2.Despre topuri

„Dacă port un top nu port sutien. Dacă port sutien, port numai sutienul.” (Vogue, 2014) RiRi a stârnit controverse legate de obiceiul ei de a nu purta sutiene. Însă în ciuda gurilor rele, a demonstrat că poți fă foarte elegantă și fără lenjerie intimă în acea rochie transparentă de la premiile CFDA. Desigur, acest obicei îi întărește imaginea de persoană căreia nu îi pasă. Însă este minunat că încearcă să spargă niște norme sociale care nu sunt tocmai liberatoare.

3.Despre tocuri

Nu este vorba de durere. Este vorba de angajament. Îmi spun: vreau să arăt așa și o să îmi fac griji pentru durere mai încolo. Am avut nopți în care a trebuit să merg pe vârfuri acasă și tăpile nu mă mai lăsau să stau în picioare.”(Vogue 2014) Este uimitor că și vedete suferă de dureri de picioare din cauza pantofilor cu toc. Și se pare că Rihanna are aceeași atitudine ca toată lumea: sufăr puțin dar voi arăta fabulos.

 bijuterii

4.Despre bijuterii

Toate bijuteriile mele sunt fake – de la magazinul Claire. Sau le iau de la buticul mamei mele din Barbados.”(Vogue 2014) Este uimitor că RiRi apelează la acest tertip: pentru a nu se repeta, sau pentru a avea piese de rezistență într-un outfit folosește multe bijuterii. Totuși, având în vedere cât de scumpe sunt cele din pietre și materiale prețioase, optează, ca noi muritorii de rând, pentru variante mai accesibile.

5.Despre păr

Când mi-am tăiat părul tot soundul meu s-a schimbat, stilul meu s-a schimbat.”(Vogue, 2011) Părul este o modalitate excepțională de a te exprima și puține femei au curajul să îl schimbe des. Totuși, Rihanna s-a remarcat prin asta. Iar cu fiecare album, părul ei a suferit o nouă transformare.

6.Despre faptul că nu o interesează ce zic alții

Uneori port ceva și mă gândesc că a doua zi se va vorbi atât de mult despre asta. Dar dacă vreau să port ceva, port. Dacă mă îmbrac prea sexy, sunt ușuratică, dacă mă îmbrac sofisticat, sunt o bunică. În final, voi purta ceea ce vreau să port.”(Elle, 2012). Rihanna își cunoaște punctele forte și nu îi este rușine să le arate. De altfel, întreaga ei imagine este construită în jurul lui „Nu îmi pasă.”. Astfel, orice risc își asumă o face deosebit de grațios. Pe de altă parte, este minunat că există o voce publică care spune că nu ar trebui să ne pese chiar așa de mult de ce se spune despre felul în care ne îmbrăcăm sau arătăm.