Ai ajuns la vârsta maturității și te consideri pregătită să faci pasul cel mare? Dacă l-ai găsit pe cel cu care ești absolut convinsă că vrei să-ți petreci restul vieții alături de el și consideri că nimic nu te poate face să dai înapoi, te numeri printre norocoasele care au reușit să-și întâlnească adevărata fericire. Trăiești acel gen de poveste despre care se scrie în cărți și pe care le vizionezi în filme, iar ziua nunții ți se pare a fi cea mai importantă dintre toate. Însă trebuie să recunoaștem că destul de multă lume pune mai mult accentul pe ziua nunții decât pe ceea ce se întâmplă după. Cum va arăta viața ta după căsătorie? Uite o întrebare pe care orice femeie ar trebui să și-o adreseze atunci când se confruntă cu gândul căsătoriei.

Într-un mariaj, vei trece prin tot felul de situații, însă singurul lucru diferit va fi acela că știi că la finalul zilei, voi doi tot vă veți ține de mână. În doi, poți trece mult mai ușor peste obstacolele ce odinioară păreau imposibil de eliminat, iar fericirea lucrurilor mărunte – dar și cea a succeselor enorme – se simte de două ori mai bine. Însă asta nu e tot ceea ce te așteaptă după ce spui „DA” în fața oficialilor civili.

Uite aici o serie de lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre viața de după căsătorie!

  1. La început, îți va veni greu să te obișnuiești cu noul statut. Până acum, spuneai că ești într-o relație. De acum înainte, trebuie să precizezi că ești căsătorită. Îți va lua o vreme să exersezi și să nu ți se mai pară că sună atât de ciudat atunci când o spui.
  2. Vei sta întinsă în pat noaptea, te vei uita la el și te vei gândi: „Asta e? Asta înseamnă să fii căsătorită? Oare chiar așa o să fie pentru tot restul vieții?” Nu poți nega că acest gând nu ți-a trecut prin cap până la acel moment, însă sub intensitatea emoțiilor, poate nu i-ai dat importanța cuvenită. De asemenea, nu e cazul să te panichezi dacă nu găsești un răspuns mulțumitor la întrebarea ta. El va veni abia în timp, iar pe termen lung, vei descoperi că a meritat fiecare furtună și fiecare zi cu soare din relația voastră.ce nu-ti spune nimeni despre viata de dupa casatorie
  3. Viața de după căsătorie îți va arăta din ce ești făcută cu adevărat. Cei mai apropiați îți vor spune că trebuie să depui multă muncă pentru a face ca mariajul vostru să funcționeze, iar asta e adevărat. Însă vei constata mai bine acest lucru după ce vei trece prin câteva perioade dificile, tensionate sau încărcate cu certuri. După toate aceste furtuni, îți vei da seama dacă ai ceea ce-ți trebuie pentru a lupta ca mariajul să meargă bine în continuare. E un test, o provocare, al căror rezultat îți oferă cea mai mare satisfacție.
  4. Vor exista perioade în care nu veți face sex. Unele chiar destul de îndelungate. Dar ești ok cu asta și nici nu trebuie să te îngrijorezi că mariajul vostru va avea de suferit. În plus, orice are un gust mai bun după o perioadă de așteptare. Întâlnirea din dormitor va fi intensă, spontană, chiar incendiară.