Ochii verzi sunt printre cei mai frumoși ochi din lume, dar și printre cei mai rari, în special în țările din Europa de Sud, Vest sau Centrală. Din acest motiv, femeile care oricum au privirea minunată datorită culorii ochilor lor, trebuie neapărat să își scoată în evidență această trăsătură. Femeile cu ochi deosebiți nici nu trebuie să depună prea mult efort pentru a ieși în evidență, oglinzile spre suflet o vor face pentru ele. Există de altfel o vorbă conform căreia femeile irlandeze zâmbesc tot timpul. Au și de ce. Ochii or sunt minunați, și este greu atunci când ai astfel de avantaje, să fii mohorâtă. Iată cum îți poți accentua privirea cu ajutorul machiajului, dacă ai ochi verzi.

mov

1.Mov

Dacă ai ochii verzi umpleți portfardul de nuanțe de mov, deoarece acestea scot în evidență foarte frumos verdele ochilor. Movul și verdele sunt culori contrastante și au un efect minunat. Întinde puțin mov în jurul ochilor și apoi amestecă-l cu o altă nuanță a aceleași culori. Femeile cu pielea măslinie se pot bucura și mai mult de efectul pe care îl are culoarea mov, deoarece complementează pielea. Fie că alegi un finish mat, lucios sau cu sclipici, poți miza întotdeauna pe această culoare.

2.Gri

Makeup artistul celebrităților, Hugo Vanngo susține cpă nu ar trebui să te limitezi doar la anumite culori clasice pentru machiaj, ci poți să te joci cu nuanțele pentru a maximiza efectul. Ei bine, tonurile de gri complementează foarte bine ochii verzi. Trebuie să ții minte totuși că griul nu este același lucru ca argintiul, iar tonurile închise ale griului scot în evidență culoarea vie a ochilor. Dacă vrei să te machiezi în două culori, poți opta pentru un gri închis și unul deschis, așa cum poți găsi în foarte multe dou-uri de pe piață.

3.Negru lichid

Știu că te așteptai să găsești negru pe această listă. Asta pentru că eyelinerul lichid negru face minuni, indiferent ce culoare au ochii tăi. Însă în cazul ochilor verzi, tușul lichid creează o privire încântătoare. Adevăratul machiaj marcant pentru această culoare de ochi este cat eye. Optează pentru un tuș rezistent la apă pentru că acestea sunt mai rezistente în special la transpirație. De asemenea, dacă ai probleme în a crea cat eye-ul perfect, poți opta pentru eyeliner de timp cariocă cu vârf subțire. Acesta este mai ușor de manevrat decât peria din vârful tușului.

negru

4.Auriu

Având în vedere că foarte mulți ochi verzi au fulgi de auriu, folosind această culoare vei sublinia exact aceste mici particule de culoare. Poți folosi auriu pe toată pleoapa și să îți scoți în evidență genele cu ajutorul rimelului. Experimentează cu această culoare pentru a o găsi pe cea perfectă pentru tine. Iar dacă ochii mai deschiși la culoare trebuie neapărat să folosești auriu, pentru a-ți deschide fața și mai mult.

5.Maro închis

Un fard maro închis îți va îndulci machiajul și este culoarea perfectă pentru momentele în care vrei să ieși în evidență subtil. Maroul este perfect pentru un machiaj de zi. Poți să folosești două nuanțe diferite sau poți să îl întinzi pentru a crea un efect de smokey. Folosirea acestei culori în machiaj te va lăsa cu o privire seducătoare.