Încă din copilărie auzeam expresia „Ochii căprui fură inima oricui” și nu îmi dădeam seama de ce sau ce anume era atât de special la acești ochi de aveau un așa effect hipnotizator asupra inimii oamenilor. De curând, am auzit că fetele și femeile își pierd mințile după bărbații cu ochi albaștri, dar inevitabil, ajung să se îndrăgostească și să iubească tot un bărbat cu ochi căprui. Cred că doar experiența ne poate confirma sau infirma acest detaliu. Ceea ce contează este puterea de seducție pe care o ascunde ochii căprui. Despre femei, se spune că posesoarele unor ochi căprui sunt cele mai norocoase, întrucât aceștia au o frumusețe și o naturalețe aparte, iar machiajul lor arată impecabil, indiferent ce culori ai folosi. Sigur că există totuși nuanțe care-i avantajează mai mult pe acești ochi atât de irezistibili și cuceritori, iar în acest articol, ne-am propus să le dezvăluim pe cele mai potrivite dintre ele.

Ești posesoarea unor ochi căprui cu care vrei să faci senzație în rândul celor din jur? Află aici toate trucurile de machiaj pe care trebuie să le știi pentru a-ți pune în evidență cele două migdale!

În primul rând, trebuie să ținem cont de regulile generale pentru machiaj: înainte de a trece la aplicarea fardurilor în nuanțe potrivite, trebuie să aplicăm o bază pentru machiaj, care ajută la fixarea acestuia, apoi un strat foarte subțire de fond de ten, întins uniform cu degetele, și un strat la fel de subțire de pudră, fixată cu o pensulă specială.

ochi caprui farduri

În continuare, trebuie să specificăm faptul că ochii căprui pot avea o paletă largă de nuanțe și culori, uneori chiar și o combinație între acestea. Spre exemplu, există ochi căprui deschiși sau mai închiși, aproape negri, ochi în culoarea mierii, ochii semi-căprui, ochii căprui-aurii sau căprui-verzui. Pentru fiecare dintre acestea există anumite culori de farduri care se potrivesc și altele care sunt mai bine de evitat.

Ochii căprui deschiși arată foarte bine machiați cu farduri sau creioane maro, în timp ce ochilor de culoarea mierii le sunt potrivite fardurile în nuanțe de șampanie, accentuate cu un creion de culoare bronz sau maro. Pentru ochii semi-căprui, fardurile în nuanțe verzi, bronz strălucitor sau mov sunt ideale pentru a da o notă seducătoare privirii lor. Posesoarele ochilor căprui închiși, nuanțele cele mai potrivite de farduri sunt mov, verde și maro. Fardurile roz, lila sau nude vor crea impresia unor ochi mari, luminoși și calzi. Pentru machiajul de seară, se preferă nuanțele metalizate, precum auriu, arămiu, bronz, argintiu. Creionul negru poate fi aplicat doar dacă ați optat pentru un machiaj mai întunecat. Posesoarele ochilor căprui-verzui pot alege dintre fardurile bej, maro sau ciocolatii pentru a-și accentua unicitatea combinației de culori. Să nu uităm că smokey-eyes arată impecabil aplicat unor ochi căprui, indiferent de nuanța spre care bat.

fard bronz ochi caprui

Ca o regulă generală, există anumite culori ale fardurilor pe care trebuie să le eviți dacă ai ochii căprui, și anume acelea mai deschise, care creează impresia de duritate sau, la polul opus, senzația unui machiaj șters. Verdele în nuanțe pale nu sunt potrivite pentru tine, nici albastrul deschiz, bleu sau azurul. Dacă totuși îți place albastrul, alege unul sidefat, într-o nuanță închisă.