Există persoane pentru care prima întâlnire este un eveniment ca oricare altul. Dacă nu le iese combinația, sunt fericiți că, cel puțin, vor rămâne cu o nouă cunoștință după această experiență. Ei sunt cei care adoră aplicațiile de dating și îi excită mediul nefamiliar. Pentru noi, ceilalți, prima întâlnire este cea mai pură formă de tortură. Să stăm în fața unui străin și să ne rugăm să găsim un subiect comun de discuție.

Și de aici începă alte griji: dacă faci o glumă și el nu o înțelege? Sau dacă vorbește o jumătate de oră continuu despre mă-sa? Bineînțeles, nu trebuie să fie atât de rău, poate fi o experiență plăcută. Gândește-te că poți să-ți găsești viitorul soț sau partenerul pentru o singură noapte fierbinte. Iar dacă nu știi să spargi gheața, am strâns noi câteva metode pentru a trece mai ușor peste liniștea jenantă.

first-date-1st-date-3

Adu ceva care să atragă atenția. Nu jucăriile tale din copilărie sau vreun vibrator. O carte interesantă, o bijuterie frumoasă care are o poveste în spate sau un suvenir din ultima excursie în străinătate. Spre exemplu, dacă îi știi data de naștere, ia dintr-un ziar horoscopul tău și pe al lui și citește-le la masă. Este începutul unei conversații care poate dura ore întregi.

Încearcă să planifici întâlnirea în jurul unui interes comun. Poți lua masa cu oricine, însă dacă știi ce bucătărie îi place, alege un restaurant care vă satisface amândurora papilele gustative. Sau, în situația fericită în care aveți amândoi câini, scoateți-i la plimbare în parc. Conversația va începe de la patrupede și va sări ușor în alte subiecte despre care n-aveai habar că el ar fi interesat.

Să gătiți împreună este mai puțin stânjenitor decât să așteptați în tăcere un chelner care se pare că a uitat de comanda voastră. Mergeți împreună la cumpărături și apoi mergeți acasă la unul dintre voi pentru a găti. Nu te arunca la rață cu portocală și coniac din prima, dacă ratezi rețeta asta complicată vei pica tare prost. Însă pastele bolognese sunt ușor de făcut, nu iau mult timp și pot fi așteptate în timp ce gustați dintr-un pahar de vin. Nu alegeți această opțiune dacă vă întâlniți cu cineva necunoscut.

prima_intalnire

O vizită la un muzeu sau la o expoziție vă pot arunca în discuții asupra unor arii de interes pe care nu credeați că le puteți avea în comun. La fel un eveniment sportiv sau chiar o ieșire la o terasă împreună cu alte cupluri. Veți putea sparge gheața mai ușor iar după ce plecați de acolo veți putea continua conversația doar voi doi.

Întâlnirile active sunt o formulă ceva mai nouă, însă foarte bună pentru a genera subiecte comune de discuție. Mergeți împreună la cumpărături, veți afla mai multe despre gusturile celuilalt și despre cât este de organizat cu banii. De asemenea, dacă vă place sportul puteți să mergeți să patinați.