Suntem invatati din copilarie ca parul nostru va suferi daca il spalam prea des si ca ingrijirea adecvata poate face miracole pentru volumul parului. Cu toate acestea, majoritatea acestor „adevaruri” s-au dovedit a fi doar mituri.

Am colectat cele mai populare mituri despre ingrijirea parului si suntem dornici sa le impartasim cu cititorii nostri.

Mitul # 1. Cu cat taiem mai mult parul, cu atat creste mai repede.

Deoarece parul creste de la radacini si nu de la varfuri, o tunsoare nu afecteaza in nici un fel viteza de crestere. In plus, contrar opiniei populare, rasul capului nu afecteaza densitatea parului, deoarece numarul de foliculi de par este o trasatura genetica.

Mitul # 2. Uscarea naturala a parului este mai buna decat un uscator.

Daca aveti parul scurt, care se usuca in cateva minute, nu este nevoie sa utilizati un uscator. Cu toate acestea, este de preferat sa uscati parul lung cu uscatorul, deoarece moleculele de apa care patrund in structura parului spala literalmente cheratina din el, facandu-l fragil si uscat.

Mitul # 3. Parul se „obisnuieste” cu un sampon.

Deoarece parul, ca si unghiile, consta din tesut mort, nu poate exista „dependenta”. Cu alte cuvinte, daca va spalati parul cu acelasi sampon pentru o lunga perioada de timp, parul nu se va murdari mai repede sau va creste mai lent. Multi factori pot influenta acest lucru, dar nu si „obisnuinta” parului cu un anumit brand.

Mitul # 4. Un scalp uscat este principala cauza a matretii.

Aici totul este exact opusul. Matreata apare la persoanele cu scalp gras. Deci, atunci cand apare aceasta problema, nu mai utilizati ulei de par, care, spre deosebire de asteptarile dumneavoastra, agraveaza doar situatia.

Mitul # 5. Varfurile pot fi recuperate.

Poti „inchide” varfurile despicate pentru o vreme cu ajutorul unor masti sau uleiuri speciale. Cu toate acestea, pentru a scapa de ele, trebuie sa va taiati parul din cand in cand.