Atunci când vine vorba de adoptarea unei vieți sănătoase este foarte ușor să crezi că dacă vei face câteva genuflexiuni sau dacă mănânci un baton nutrițional o dată pe zi vei fi în formă într-un timp foarte scurt. Însă acestea sunt doar două dintre acele mituri pe care toată lumea le crede despre cât de ușor este să ai un stil de viață sănătos. Este greu să știi ce se crezi și ce să nu crezi atunci când vine vorba de fitness, în special dacă nu ai făcut asta niciodată, prin urmare este foarte ușor ca aceste mituri să se perpetueze. Iar dacă vrei să scapi de kilogramele în plus și să adopți o viață sănătoasă iată ce nu trebuie să crezi.

 greutati

1.Ridicarea de greutăți te face musculoasă

La sală aud chestia asta foarte des: „Nu vreau să ridic greutăți pentru că îmi este frică să nu îmi devină mușchii prea evidenți.” Ei bine, nu ar trebui să îți faci griji. Sunt o grămadă de femei care trag de fiare ca parte din rutina de fitness și nu arată ca niște culturiste. Într-adevăr nu trebuie să ridici doar greutăți. Însă este important să îți tonifiezi mușchii brațelor și cel mai ușor o vei face cu ajutorul greutăților. Ca să nu mai spun că la început vei întări țesutul muscular și de abia apoi vei începe să arzi grăsimi. Prin urmare, este cale lungă până la muchii unui body builder și până acolo ai foarte mult de muncă.

2.Este scump

Dacă ești abia la începutul drumului spre o viață sănătoasă nu ai nevoie de un abonament de fitness foarte divers și scump, pentru că nu vei face față. Un abonament basic de sală nu este foarte scump și tot ce ai nevoie la îndemâna ta. Însă dacă și asta nu poate intra în bugetul tău, atunci poți oricând să alergi în parc sau în cartier, ceea ce este gratis sau poți să faci exerciții alături de antrenori care predau pe youtube, ceea ce este relativ gratis. Iar în ceea ce privește îmbrăcămintea, toată lumea are un tricou, o pereche de pantaloni comozi și o pereche de adidași sau teniși prin casă.

 fitness mituri fitness

3.Ai succes doar dacă transpiri

Transpirația este indicativul unei ședințe de fitness intense. Dar nu neapărat. Există unii oameni care la cel mai mic efort transpiră litri de apă și alții care pot alerga kilometri și abia dacă încep să se umezească puțin. Iar transpirația este influențată de numărul de glande sudoripare și de greutate. Deci nu-ți fă probleme dacă după o oră de alergat și de ridicat greutăți nu transpiri, așa e corpul tău. Asta nu înseamnă că exercițiile nu sunt valabile.

4.Abdomenele îți dau pătrățele

Din nefericire abdomenele sau orice fel de exerciții abdominale nu vor duce neapărat la un abdomen plat. Nu poți să slăbești numai acolo unde vrei tu. Trebuie să te gândești la pierderea greutății ca la un proces care îți va afecta întregul corp. Iar abdomenul plat ține mai mult de modelare decât de slăbire. După ce vei slăbi kilogramele în plus, de abia atunci vei putea modela părțile corpului care te interesează.