Dacă vorbim de un eveniment important, vorbim și de zecile de oameni care îți spun ce ar trebui să faci pentru că „așa spune tradiția” sau pentru că au văzut ei undeva și li s-a părut frumos. În realitate însă, nunta este a ta și a partenerului tău și voi sunteți cei care trebuie să se simtă bine în primul rând. Din acest motiv, voi sunteți cei care hotărâți unde și cum se va desfășura acest eveniment. Astfel, nu vă lăsați influențați de liste cu trebuie să faci sau nu trebuie să faci pentru că acest eveniment trebuie să fie reprezentativ pentru voi și uniunea voastră. Iată câteva mituri despre nunțile de vară, pe care nu trebuie neapărat să le urmezi, dacă nu vrei.

 nunta afara

1.Trebuie să ai o nuntă afară

Doar pentru că este vară și ai această oportunitate, asta nu înseamnă că trebuie neapărat să faci o nuntă în aer liber. Dacă ești într-o zonă de deal sau de munte, unde aerul este mai răcoros, atunci poate ar trebui să iei în considerare această variantă. Însă mai bine ar fi să nu te bazezi pe vremea care este imprevizibilă și să optezi pentru o nuntă într-un local. Acolo vei avea avantaje precum aerul condiționat sau lipsa insectelor, lucruri care te-ar putea irita în aer liber.  O nuntă în interior poare avea același aer de vară și vacanță, cu ajutorul designului bine ales. În plus, poți crea un eveniment unic în interior, având în vedere că se obișnuiește ca vara nunțile să fie afară.

2.Ai nevoie de o paletă de vară

Este adevărat că majoritatea cuplurilor optează pentru culori aprinse care sunt reprezentative pentru anotimp. Însă, nu este neapărat ca tu să faci același lucru. Dacă aceste culori nu te reprezintă nu are rost să forțezi nota. Poți oricând să optezi pentru culori neutre. Albastru spre bleu sau gri dau o atmosferă relaxată, iar puțin negru aduce o notă de sofisticare. Dacă vrei o nuntă mai relaxată, poți opta pentru alb și ivoriu împreună cu verde.

  nunta formala

3.Nu poți avea o nuntă formală

Având în vedere că temperatura este ridicată, poți să sari peste rochia grea din tafta și brocat. Însă asta nu înseamnă să îți îmbraci domnișoarele de onoare în rochii foarte scurte, iar pe bărbați să îi lași să vină în teniși. Și vestimentația, la fel ce tonul nunții, trebuie să se identifice cu stilul tău personal. Astfel, pentru o nuntă formală și sofisticată poți opta pentru materiale ca mătasea care este ușor și vaporos. Cu siguranță vei putea găsi vestimentații formale pentru cei implicați care să fie formale dar care să nu îi lase transpirând.

4.Căldura va strica totul

Da, vara este cald. Cel puțin la noi în țară întotdeauna a fost cald și totuși, majoritatea nunților se fac vara. Așa că nu lăsa negativiștii să îți strice starea de spirit. Dacă te pregătești destul de bine, totul va fi ok. Dacă îți faci griji că florile din buchet se vor veșteji, poți să optezi pentru flori mai rezistente, precum orhideele sau liliacul. De asemenea, pe masă poți pune aranjamente florale cu flori care încă au rădăcini, cum ar fi orhideele Mokara. În ceea ce privește tortul, optează pentru fondant în locul cremei de unt. Acesta este mai rezistent la temperaturile ridicate. Și chiar dacă va fi ținut la rece, tot riști să ți se topească.