Putem spune, fără drept de echivoc, că mâinile sunt ca niște cărți de vizită pe care i le oferi celuilalt, căci într-adevăr, acestea comunică un mesaj nonverbal important despre fiecare persoană în parte. Dar pentru noi, femeile, mai puțin contează fermitatea strângerii de mână, finețea pielii sau câtă hotărâre exprimi prin ea, căci primul lucru care atrage atenția la mâna unei femei este manichiura. Dacă unghiile nu sunt proaspăt tăiate, lăcuite sau pictate în tot felul de modele dintre cele mai atrăgătoare, obișnuim să o catalogăm pe cea din fața noastră ca fiind un pic cam neîngrijită pentru gusturile noastre. Din contră, dacă mâna ei arată o manichiură impecabilă, parcă și aprecierea față de cea de dinainte noastră începe să crească.

Și pentru că până și unghiile au tendințele lor, în acest articol vom vorbi despre modelele de unghii cu gel care sunt la moda in anul curent. Într-adevăr, unghiile cu gel au reprezentat un subiect controversat în rândurile femeilor – în timp ce unele se declară fane absolute ale unghiilor puse cu gel, altele critică această artă (pentru că la urma urmei, trebuie să recunoaștem că este vorba despre o artă), blamând faptul că gelul produce efecte negative unghiilor noastre, pe termen lung. Exceptând argumentele negative care pot fi aduse în această direcție, ar fi păcat să nu recunoaștem că aspectul unghiilor cu gel bine realizate întrec talentele oricărei manichiuriste care face doar modele din ojă simplă.

Așadar, haideți să descoperim care sunt tendințele în materie de unghii cu gel pentru anul 2016!

Anul acesta se poartă unghiile scurte! Asta nu înseamnă că dacă lungimea unghiilor nu este cea dorită de noi, nu le putem atribui un model care să sclipească – la propriu, dar și la figurat. Dacă vrei să optezi pentru niște modele de unghii simple, poți allege oricare dintre nuanțele nude, alb, bej sau roz.

O altă tendință ce revine la modă în materie de unghii este manichiura French, dar specificul unghiilor cu gel este numai unul: culorile puternice. Anul acesta, uită de manichiura care îți ascunde din frumusețea sau perfecțiunea unghiilor tale și alege să le pui în evidență cu o culoare neon, pe care poți aplica cu success diferite modele sau strasuri ori tot felul de pietricele menite să ofere un aspect unic unghiilor tale. Modelele de manichiură predominante în sezonul estival sunt cele alcătuite din texturi, așadar, nu fi reticentă în a încerca un model încărcat al manichiurii tale, de pildă cea de tip caviar, de catifea sau cea care conține imitații ale unor pietre prețioase deosebite.

manichiura french cu strasuri

În plus, manichiura cu gel din anul 2016 aduce o nouă tendință în peisaj: manichiura în două culori complementare, alese în ton cu ținuta pe care vrei să o adopți. Aspectul pozitiv al acestei tendințe este faptul că lasă la aprecierea ta alegerea culorilor, astfel încât poți opta pentru nuanțele despre care crezi că ți se potrivesc sau te definesc cel mai bine. Atâta timp cât îți aduci aminte că manichiura și mâinile tale sunt o carte de vizită pe care o prezinți oricui îți iese în cale, depinde de tine ce mesaj vrei să transmiți celorlați despre propria persoană!