Yoga de dimineata este cea mai energizanta, transcendenta si iluminatoare experienta. Odata ce o faci un obicei zilnic, vei observa o mare varietate de modificari ale corpului, mintii si a tot ceea ce te face pe tine. Pentru persoanele cu depresie si anxietate, problemele cu alimentatia sanatoasa si alte probleme de sanatate pot beneficia de proprietatile sale vindecatoare. Studiile arata ca cresterea flexibilitatii poate elimina durerile corporale generalizate sau specifice. Daca aveti dureri cronice Fibromialgia sau incercati sa va re-conditionati muschii, intinderea regulata va usura stresul si tensiunea din cauza muncii sau a altor probleme stresante din viata voastra.

4 modalitati prin care Yoga de dimineata poate fi benefic pentru sanatatea ta
Nu putem sti cand se vor produce tragedii sau greutati. Pentru a intelege modul in care Yoga iti poate transforma viata, trebuie sa stii mai intai cum te avantajeaza.

1. Claritatea mentala
Daca te-ai uitat vreodata la un ocean intr-o zi plina de vant si ai observat valuri furioase, probabil ai observat, de asemenea, ca nu poti vedea fundul oceanului. Cand mintile noastre sunt ocupate de ganduri suparate sau tulburi, nu poti gandi clar. Gandurile noastre sau caile de gandire la care ne intoarcem pot fi atat de distructive incat capacitatea noastra de a functiona si de a lucra eficient devine agravata. Pot aparea probleme in viata ta de munca si te pot lasa epuizat mental in incercarea de a tine pasul cu toate si cu toata lumea. Yoga de dimineata creeaza liniste in minte, care duce apoi la calm, care apoi duce la fericire. Douazeci de minute de rutina pentru a va concentra asupra respiratiei diafragmatice in timp ce iti misti corpul iti va viza anxietatea si depresia. Poti fi coplesit in orice moment, dar atunci cand stabilesti orice rutina, vei fi obligat sa iti faci mai multe rutine sanatoase, cum ar fi gustari mai sanatoase, sa faci lucruri care iti diminueaza stresul si sa iti planifici in prealabil, astfel incat sa poti aborda in mod eficient aceasta schimbare permanenta -o lista.

2. O dispozitie de nivel
Te-ai aruncat vreodata pe ceva mic, aproape inutil si te-ai intrebat: ,,De ce mi-am batut capacul cu asta?” Te-ai gasit in acea situatie inevitabila de a fi nevoie sa te explici dupa? Cand ai intrat in modul ,,flip out” sau ai devenit iritabil, acesta este un semn al unei stari sufletesti dezechilibrate. Vei incheia auto-sabotajul fara sa-ti dai seama sau nu vei simti ca poti face totul la timp si asa, pierzi. Starea noastra de spirit reflecta sanatatea noastra emotionala si modul in care procesam problemele si misterele vietii. Yoga de dimineata este o modalitate excelenta de a-ti consolida sanatatea emotionala, deoarece iti imbunatateste starea de spirit. In loc sa-ti pastrezi emotiile pe un roller coaster, fa yoga, scapa haos si ramai la un nivel.

Gandeste-te la starea ta de spirit ca la un curent oceanic neted, constant si nemiscat. Un regim zilnic de yoga te va face sa te simti ca si cum mintea pluteste pe apa.

3. Pofte pentru alimente nesanatoase
Aceste pofte de dulce pot aparea in orice moment, dar intre 14:00 si 16:00 pot sa te strecoare pe tine. Ceea ce simti este oboseala brusca sau o scufundare in vigilenta, care poate aparea daca nu dormi suficient. Dar daca practici cateva pozitii Yoga, cum ar fi sa te culci cu picioarele intinse pe un perete sau sa te asezi pe podea si sa iti ridici bratele, aceste pozitii te pot ajuta sa elimini acele pofte.

4. Imbunatateste somnul
Dezvoltarea somnului, care include rutine de dimineata si seara, este unul dintre modurile in care Yoga poate ajuta dimineata. Echilibrul inseamna lucruri diferite pentru toata lumea. A face yoga in fiecare dimineata iti va spori somnul si te va ajuta in reglarea activitatii creierului. Cand este noapte, creierul produce melatonina. Daca nu ii permiti creierului timpul necesar sa se pregateasca pentru somn, asta te poate incurca cu ritmurile circadiene si ciclurile somnului. A face yoga in fiecare zi este o forma minunata de meditatie care iti afecteaza direct creierul si mintea simultan.