Rimelul este una dintre chestiile alea, precum cardul de RATB pe care le folosesc în fiecare zi, dar nu mă gândesc la ele decât atunci când sunt pe terminate. Nu este foarte ok din partea mea, având în vedere că de la rimel am așteptări foarte mari dar și foarte importante în ceea ce privește rutina mea de înfrumusețare zilnică.

Mi-am schimbat de curând atitudinea față de aceste produs miraculos când am văzut un filmuleț cu Kylie Jenner și felul în care folosește ea mascara care m-a făcut să mă întreb cum mai pot folosi rimelul în afară de felul în care îl cunoaștem deja. Prin urmare, vă prezint modurile inedite în care puteți folosi rimelul și în special peria acestuia. Kylie Janner

1.Pe post de eyeliner

Lucrul acesta l-am învățat urmărind un tutorial de make-up a lui Kylie Jenner și apoi l-am experimentat. Pentru un machiaj dramatic dar care să nu vă dea dureri de cap puteți să atingeți pleoapa cu peria de la rimel, exact la baza genelor. Va lăsa o linie neagră exact pe linia genelor și vă va scuti să mai folosiți un eyeliner.

2.Pe post de perie de sprâncene

Dacă aveți sprâncenele neordonate și trebuiesc îmblânzite, atunci puteți apela la o perie de rimel curată. Iar dacă vreți să le accentuai atunci puteți să folosiți chiar peria de rimelul pe care îl folosiți în mod uzual. Trebuie doar să aveți grijă să nu aplicați mai multe straturi pentru că veți pierde aspectul natural.

3.Pe post de îmblânzitor de păr

Fetele cu părul mai ondulat sau chiar creț cunosc oroarea constatării că dintr-o coafură la care l-au chinuit câteva ore ies câteva fire sau șuvițe și strică tot aspectul. Ei bine, cu ajutorul unei periuțe de rimel curate îmbibate în fixativ puteți convinge acele șuvițe rebele să stea așa cum vreți voi. par aranjat

4.Exfoliant de buze

Pentru a avea buze hidratate și fine nu aveți nevoie de cine știe ce produs miraculos foarte scump și nici nu trebuie să umpleți baia de zahăr sau sare pentru că ați încercat să vă exfoliați buzele. Ci doar de balsamul de buze preferat (cel mai indicat ar fi să fie incolor) și de o perie de rimel curată cu care să vă masați buzele. Perie este suficient de moale pentru a nu răni pielea buzelor, astfel va exfolia celulele moartea și înmuiate cu ajutorul balsamului de buze.

5.Pe post de pensulă pentru ojă

Pensulele pentru manichiură sunt destul de scumpe, iar dacă nu ai îndemânarea necesară degeaba le cumperi. Asta nu înseamnă însă că trebuie să renunți la ideea de manichiură  unică și de nail art. Un model foarte simplu, cu linii colorate poate fi obținut cu ajutorul unei perii de rimel trecute dintr-un strat de ojă. Și puteți obține o manichiură colorată, dacă folosiți mai multe culori de ojă.

Nu ar trebui acum să sacrificați rimelul pe care îl aveți deja. Așteptați să se termine. Iar dacă vreți să îi prelungiți viața puteți să îl țineți într-un pahar cu apă  fierbinte pentru a-l subția sau să îi adăugați câteva picături de soluție salină pentru ochi.