La un moment dat sau altul, ne-am pus sub semnul intrebarii, probabil, diferenta dintre produsele ecologice si conventionale. Sunt voci care spun ca produsele conventionale contin o multime de chimicale? Ei bine, din pacate acest lucru este adevarat. Iata zece motive excelente de ce ar trebui sa alegeti sa mancati organic chiar acum.

Alimentele organice sunt mai proaspete

Produsele organice sunt achizitionate in stare proaspata de la agricultori. La supermarket, pe de alta parte, noi nu stim cat timp produsul a fost depozitat inainte de a fi pus pe rafturi, nici de cat timp este pe raft. Totodata, produsele importate sunt si ele nesanatoase, si asta pentru ca au calatorit destul de mult timp pana sa ajunga in magazine. Chiar si cosmeticele organice si alte articole bio, precum cele de pe naturalmall.ro sunt extrem de benefice pentru sanatatea ta. In plus, acestea te pot ajuta sa arati mai tanar si sa eviti imbatranirea prematura.

Fara pesticide

Agricultorii care urmeaza principiile ecologice nu adauga substante chimice pentru a imbunatati sau fixa cresterea produselor. Fructele si legumele ecologice urmeaza ciclul sezonier si sunt disponibile numai atunci cand acestea cresc in mod natural. In societatea noastra bazata pe consum, oamenii pot avea fructe si legume cultivate in afara sezonului lor. Ele sunt mai susceptibile de a contine produse chimice pentru a ajuta cresterea lor in aceasta situatie. Asadar, luati in considerare acest detaliu inainte de a alege anumite produse din magazine.

Au un gust mai bun

Daca esti foarte atent atunci cand consume anumite fructe sau legume, poti simti un gust oarecum ciudat. Produsele organice sunt delicioase. Au o aroma extraordinara si nu se simte nici un fel de pesticid asa cum se simte in alimentele conventionale. Alimentele ecologice sunt libere de modificarea genetica. Cum stim ca produsele alimentare modificate genetic sunt sigure pentru consum? Ei bine, daca arata foarte bine si dureaza mult timp, atunci este clar ca nu sunt 100% naturale. Fructele si legumele bio tin foarte putin timp. Pe provincianews.ro ai si alte motive pentru care sa incepi chiar acum sa mananci bio.

Fructele si legumele sunt sezoniere

Anumite fructe si legume cresc in anumite perioade ale anului. Este modul in care natura isi face treaba. Prin consumul de alimente ecologice, mananci ceea ce este in sezon si ceea ce creste cel mai bine in acea perioada.

Sunt mai sanatoase pentru tine pentru ca au mai multi nutrienti

Daca te uiti inapoi peste punctele anterioare, vei intelege ca produsele ecologice sunt mai sanatoase pentru ca sunt mai proaspete, de sezon, mai gustoase si fara substante chimice si organisme modificate genetic. Toate semnele indica „da“. O dieta organica te va ajuta sa ai o sanatate de fier.

Sustin in mod direct fermierii locali

Asa cum am mentionat deja, produsele ecologice vin de la fermierii locali. Cat de bine este sa stii ca sunt de sprijin direct agricultorilor si ca banii dvs. nu vor ajunge intr-o industrie care nu are ca scop protejarea consumatorilor. Asadar, ai toate motivele sa urmezi o dieta bio.