Vine o vreme în viața fiecăreia în care trebuie să facă pasul cel mare și s se mute cu partenerul. Dar asta vine cu o serie de modificări în rutina zilnică care în mare parte vor fi permanente. Iar împărțirea aceluiași spațiu cu cineva vine cu un set de probleme și ajustări pe care nu le poți prevedea nici măcar dacă ai mai stat la comun la cămin cu colegi de facultate sau cu prietenii. Iată ce ar trebui să știi înainte să te muți cu partenerul.

 moving into new home

1.Ce este al meu este și al tău și ce-i al tău este și al meu. Dacă crezi că vei deține tot ce este în casă, te înșeli. Pulovere, pantaloni pe pijama, tricouri și chiar produsele cosmetice vor fi împărțite la un anume punct al relației.

2.Trebuie să abordezi fiecare situație cu un set de reguli ferme. Este bine să să discutați la început despre lucrurile care nu vă plac decât să le înghiți pentru a părea drăguță și după un timp să începi se îl urăști. Comunicarea este unul dintre stâlpii de rezistență ai unei relații, iar același principiu se aplică și atunci când vă mutați împreună. Asta nu înseamnă ca numai unul trebuie să renunțe la obiceiurile lui. Ci trebuie să discutați și să ajungeți la o cale de mijloc.

3.Nu veți face sex la fel de des. Nu contează cine ești și nici dacă viața voastră sexuală poate fi comparată cu cea a iepurilor, dar trebuie să știți că atunci când vă veți muta împreună, lucrurile vor mai încetini. In primul rând, există o limită până la care poți vedea o persoană dezbrăcată și apoi îți scade libidoul. Apoi, încep să intervină tot felul de mondenități în viața voastră, care vă vor limita activitatea sexuală.

4.Vor fi momente în care te vei simți ca maică-sa. Dar stai liniștită, e reciproc. Va trebui să îl educi să faci anumite lucruri și din când în când să strângi după el. Asta nu înseamnă că el nu face același lucru din când în când.

 viata impreuna

5.Îți vei vedea prietenii mai rar. După cum spuneam, mutarea cu partenerul de viață presupune niște schimbări, dar asta nu înseamnă că toate sunt negative. Vei găsi tot felul de motive să te amuzi acasă, fără prieteni, deoarece încetul cu încetul partenerul devine și prietenul tău, deci nu vei mai avea nevoie de întâlniri cu prietenii foarte dese.

6.Nu vei fi responsabilă doar pentru tine. Mutarea cu cineva presupune un pas mare pentru relație, unul în urma căruia realizezi că nu mai ești singură tot timpul. Ceea ce înseamnă că gătești pentru două persoane, faci cumpărături pentru două persoane și îți faci planuri și în funcție de celalalt.

7.Din când în când veți îmbina utilul cu plăcutul. De exemplu, dacă amândoi vă grăbiți, faceți dus amândoi. Sau dacă e frig în casă îl folosiți pe celălalt pe post de calorifer portabil.

8.Uneori vei avea nevoie de timp doar pentru tine. Chiar dacă sunteți într-o relație și chiar ții la partenerul tău, vei simți nevoia să fii singură. Asta nu înseamnă să vă despărțiți, ci să învățați să vă lăsați spațiu fiecăruia pentru a face ceva independent de celălalt. Nu aveți chiar aceleași interese și nici mici plăceri, deci asta nu înseamnă că nu vă potriviți, ci doar să îi lăsați partenerului și el ție, spațiu pentru a face ceea ce vreți din când în când.