În zilele noastre e din ce în ce mai comun să auzi de prieteni din sexul opus, fie că e vorba de colegi, cunoștințe sau confidenți. Întrebarea care se pune e cât de aproape ești de o relație romantică cu acel prieten sau, mai degrabă, cât de aproape ești de zona infidelității emoționale.

Te îmbraci pentru el. Atunci când îți cumperi haine noi sau îți schimbi tunsoarea și te întrebi ce-ar zice el despre asta (și el nu este partenerul tău), este un semn care ar trebui să îți dea de gândit. E ok să te gândești la reacția prietenilor atunci când îți alegi garderoba, dar dacă faci asta gândindu-te doar la reacția unui singur bărbat, atunci este mai rău decât te aștepți.

remorse

Îți minți partenerul despre întâlnirile cu el. Poate că ai uitat să-i spui că v-ați întâlnit la o cafea într-un mod absolut inocent, poate consideri asta doar o omisiune și nu o minciună. Însă ar trebui să te întrebi cu adevărat ce îi ascunzi și de ce.

Faci chestii drăguțe pentru el pe care nu le faci pentru alții. Îi dai o felicitare mai deosebită, îi cumperi un cadou dintr-o excursie și i-l lași pe birou (sau cel puțin îți închipui că o să și-l pună pe birou). Gesturi inofensive? Nu prea! Acestea sunt invitații la reciprocitate. Care sunt intențiile tale, de fapt?

Petreci mai mult timp cu el decât cu partenerul. Ieșiri mai lungi în oraș? Orele petrecute peste program devin o rutină? Fă-ți un calcul și încearcă să îți dai seama dacă nu cumva îți dorești sau cauți ocazii de a petrece mai mult timp cu el decât cu partenerul.

Vă dați mesaje tot timpul. Pe deasupra, încerci să fie secret. Aștepți cu nerăbdare să îți răspundă. Verifici mesajele de pe facebook și WhatsApp în toiul nopții. Întotdeauna ești grăbită să ai contact cu el și speri, în mintea ta, că te-a contactat. Comunici mai mult cu celălalt decât cu partenerul? Este un semn clar că în relația voastră ceva nu merge bine.

Aproape întotdeauna râzi și te distrezi mai mult cu el. Nu cumva preferi să petreci mai mult timp cu el? Sau nu cumva te gândești la el tot timpul, iar în timpul ăsta partenerul tău este exclus?

Îți compari mereu partenerul cu el! Și nu în mod favorabil. Comparația este o judecată, iar judecățile ne fac să ne simțim bine sau rău. Te gândești la el și te simți bine iar după aceea te gândești la partener și te simți… altfel?

fost prieten

Simți că el te înțelege, dar partenerul nu. Dacă te gândești că el te înțelege exact și știe precis ceea ce simți, dar partenerul tău și-a pierdut de mult acest simț, reevaluează-ți poziția.

Îi spui lucruri despre tine pe care nu i le-ai spus partenerului. Acesta este un semn clar că relația pe care o ai în momentul de față nu este în cel mai fericit moment al ei și ai face bine să te întrebi dacă nu cumva ceea ce cauți este o altă relație. Tot ceea ce trebuie să faci este să fii sinceră cu tine și să vezi exact dacă este doar o pasiune de moment sau dacă relația în care ești a ajuns într-un punct fără întoarcere.