Protejarea ochilor cu ochelarii de soare adecvati este esentiala pentru sanatatea vizuala. Pericolele radiatiilor ultraviolete pentru ochi sunt multe. Care sunt cele mai bune lentile de soare pentru dvs.?

Soarele straluceste si nu ar trebui sa ne fie frica sa ne bucuram de zilele in aer liber si de zilele insorite, atata timp cat adoptam masurile de precautie necesare. De cativa ani in urma avem un aliat excelent in indicele UV, ceea ce ne-a facut mai constienti de riscul expunerii la soare, in anumite zile sau ore, a corpului nostru de expunere prelungita (sau nu atat de prelungita), daca nu utilizam o protectie adecvata. Vezi si alte articole utile pe vorbeadevarate.ro.

Ce culori de ochelari de soare sunt cele mai bune?

Culoarea este, de asemenea, importanta, desi este mai mica decat categoria filtrului. Oricum, puteti consulta optometristul despre culorile cele mai potrivite pentru cazul dvs. personal. In general, exista cateva reguli de baza:

  • Verde permite perceperea culorilor fara modificari abuzive. Reduceti lumina vizibila fara a interfera cu claritatea vederii. Este recomandat pentru sporturile de apa si persoanele cu hipermetropie.
  • Maro filtreaza radiatiile albastre si creste contrastul si adancimea campului. Din acest motiv, este cea mai potrivita culoare pentru persoanele cu probleme de vedere sau pentru practicarea sporturilor in aer liber.
  • Gri transmite lumina in mod uniform in spectru si respecta mai bine culorile naturale. Acesta este motivul pentru care este cea mai buna optiune de a conduce vehicule.
  • Galben nu este recomandat pentru condusul in zile insorite, deoarece poate provoca erori in perceptia luminilor semafoarelor. Cu toate acestea, acesta imbunatateste, contrastul in zilele tulbure, cetoase.
  • Portocaliu este cea mai potrivita culoare in conditii de lumina scazuta, cum ar fi noaptea sau pe ceata, deoarece creste nivelul de contrast, dar nu este potrivit pentru utilizarea solara.
  • Lentile oglinda – sunt recomandate in special pentru sporturile de apa si mediile orbitoare, deoarece au o acoperire pe suprafata lor care le permite sa reflecte o parte a luminii, impiedicand-o sa ajunga la ochi.