Nu putem nega că oja mată este finnish-ul cel mai popular în acest moment. Însă în timp ce oja mată are un aspect foarte avangardist, acest aspect nu este de lungă durată, deoarece aceasta devine strălucitoare în scurt timp, sau în cazurile mai triste, acestea se ciobește cu ușurință.

Și chiar dacă uneori o ojă sărită poate adăuga la factorul de cool, de obicei acest lucru nu este de dorit. Există însă câteva trucuri care să vă mențină oja mată pe unghii cât mai mult timp. oja mata

În primul rând, trebuie să vă cunoașteți oja. Chiar dacă sună filosofic, nu este. Oja mată tinde să se potrivească cu nuanțele de sezon tocmai pentru că stă mai puțin pe unghii. De obicei ojele long wear au culori clasice pentru unghii. Dar acest lucru se poate transforma într-un avantaj. Vă puteți schimba ojele mult mai des fără niciun fel de pretext și veți folosi culori la modă, tocmai pentru că vă place acest fininsh.

Însă nu este obligatoriu să investiți în oje mate atât de des. Au fost scoase pe piață tot felul de top coat-uri mate care vă vor lua din luciul agresiv al ojelor de zi cu zi. În acest mod, de altfel, rezolvați problema longevității ojei. Oja long wear va fi fixată mult mai bine de top coat-ul mat. De asemenea, veți avea foarte multe culori de unde alege, deoarece gama de oje lucioase este mult mai largă decât cea mată. Iar dacă sunteți adepta unei singuri culori, acum puteți să vă jucați puțin, nu cu ceea ce vă place dumneavoastră ci cu felul în care arată.

Se știe că oja spune multe despre purtătoare, la fel ca forma unghiilor. Ei bine, oja mată bine aplicată spune despre dumneavoastră că aveți foarte multă răbdare.  Deoarece pentru a vă bucura de o astfel de oja pe degetele dumneavoastră cât mai mult timp este nevoie să o aplicați în 2-3 straturi, în funcție de cât de subțire este. manichiura

Despre munca din gospodărie, unghiile sănătoase şi manichiura durabilă cred că ştiţi. Dar ca să fiu sigură am să repet: trebuie să vă protejaţi mâinile în special de toate componentele chimice din soluţiile de curăţat, astfel este indicat să purtaţi mănuşi ori de câte ori faceţi curat în casă pentru a vă proteja mâinile şi pentru a vă păstra manichiura intactă.

Însă atunci când vorbim de o manichiură creată cu ojă mată, trebuie să luăm în considerare că acest tip de ojă nu se înţelege bine cu uleiul, şi anume uleiul îi dă un aspect strălucitor, exact ceea ce vrem să evităm. Prin urmare, ar fi bine să săriţi peste tratamentele cu ulei dar şi peste aplicarea de loţiuni şi creme pentru cuticule. Însă dacă aveţi neapărată nevoie de un tratament, atunci curăţaţi unghia cu acetonă sau dizolvant înainte de aplicare.

Un alt truc pe care îl puteți folosi este să vă dați cu un strat nou de ojă la fiecare două zile. Acesta va lipi crăpăturile și va ascunde bucățile lipsă. Totuși, o dată pe săptămână va trebui să vă refaceți manichiura de la început, în ciuda faptului că încă arată a fi purtabilă cea pe care o aveți.