Părul nostru iubește vara. Onduleuri de plajă, șuvițe aurii, împletituri peste împletituri, sunt numai câteva exemple din minatele coafuri pe care le poți încerca vara. Însă, din păcate, vara nu ne prea iubește părul. Combinația dintre sare, soare și căldură se traduce printr-un cocktail care dăunează serios părului nostru. Astfel, culorile își pierd luminozitatea, suvițele noaste prețioase sunt casante și uscate și nici nu vreau să încep să vorbesc despre părul îmbâcsit de sare. Însă pentru fiecare problemă legată de vară există o soluție și atunci când vorbim despre părul nostru. Iată cum poți să îți păstrezi părul imaculat și sănătos vara, în vacanță.

 par la piscina

Problemă:  Te-ai bălăcit prea mult în apa din bazin

Clorul din apă dă o tentă verde părului blond. Însă indiferent ce culoare ar avea părul tău, această substanță chimică ți-o va spălăci. De asemenea, clorina subțiază firul de păr, ceea ce îl va face mai ușor de rupt. O soluție ar fi să te speli pe cap imediat după ce ai ieșit din apă cu puțin șapo și balsam pentru a-l curăța de această substanță. Însă dacă vrei să stai la soare după sau nu vrei să te speli ori de câte ori iești din apă, poți să folosești un balsam leave in care îți va sația părul, iar clorina va intra mai greu.

Problema: Ai intrat în mare, iar acum părul tău este un nod mare

Nimic nu se compară cu senzația de libertate pe care ți-o oferă marea. Însă din nefericire, nici aceasta nu este compatibilă cu părul nostru. Sarea din apă se lipește de firul de păr, lipindu-le între ele. Astfel se formează nodurile din părul tău. Iar cel mai rău lucru pe care îl poți face este să încerci să îți descâlcești părul cu degetele sau peria atunci când este ud, deoarece îl rupi. Cel mai bine este să aștepți până când te poți spăla pentru a scoate sarea din păr. Iar un balsam puternic hidratant te va ajuta foarte mult.

Problema: Ai plecat la plajă fără pălărie

Ai uitat pălăria cu borul mare sau șapca în cameră și nu ai ce să pui pe cap, iar acum scalpul tău a luat foc. Razele UV din soare și radicalii liberi pe care acestea le provoacă  pot deteriora structura proteinelor din păr. De asemenea, melanina (cea care dă culoare părului) reacționează cu acestea și afectează culoarea naturală a părului. Această situație are o rezolvare evidentă: cumpără o pălărie sau puneți un prosop pe cap. Totuși, dacă nu vrei să faci asta poți opta pentru o soluție mai extremă: puneți cremă cu factor solar în păr și pe scalp. Însă ar trebui să știi că ți se va îngrășa părul pe moment.

 par strans

Problema: Îți prinzi părul prea des

E normal, e cald și vrei să îți iei părul de pe ceafă și din față. Numai că prinzându-l foarte des și strâns poate duce la subțierea firului și în consecință la ruperea acestuia. Este indicat să folosești elastic lat și moale în locul celor subțiri pentru a limita strângerea acestuia.

Problema: Folosești șampon uscat prea des

Șamponul uscat este ca o mană cerească atunci când te grăbești și nu ai timp să te speli pe cap. Însă vara, atunci când transpiri și ai senzația că ți se îngrașă părul mai des, șamponul uscat lucrează mai mult. Acesta lasă reziduuri la nivelul scalpului ceea te va duce la boli ale acestuia cum ar fi uscarea excesivă sau mătreața. Soluția e simplă: renunță la șamponul uscat și optează pentru coafuri care ascund părul murdar.