A venit căldura, a venit vara și a venit vremea sandalelor. Asta înseamnă că trebuie să îți etalezi picioarele și pedichiura. Dacă ai reușit să îți menții tălpile fine pe tot parcursul iernii, felicitări! Însă, majoritatea femeilor se gândesc cu groază la perioada sandalelor tocmai pentru că nu au avut grijă de picioarele lor în timpul iernii. Iar asta înseamnă ori mers la salon, iar dacă nu ai neapărat timp de asta, făcutul pedichiurii acasă. Ceea ce se traduce prin muncă. Dar iată cum poți să îți faci pedichiura acasă, exact ca la salon, dar cu un buget redus.

pedichiura vara 

1.Începe în duș

 

Dușul este cea mai bună variantă a ta pentru a înlocui baia cu aburi. Acolo o să ți se înmoaie straturile de piele moartă și îți va fi mau ușor să le exfoliezi. Poți să folosești în acest sens o piatră ponce ori o pilă specială pentru călcâie. Iar dacă nu ai destul răbdare să faci asta în dus, poți să stai cu picioarele în apă caldă și apoi să pornești la acest drum. Este indicat să îți exfoliezi călcâiele de două ori pe săptămână pentru a-ți întreține pedichiura. După ce ai ieșit din duș folosește o cremă puternic hidratantă pentru picioare, sau dacă vrei să îți faci unghiile de la picioare, poți folosi un ulei esențial care îți va înmuia și cuticulele.

 

2.Evită unghierele

 

Unghiera poate fi considerată armă albă. Ceea ce înseamnă că dacă nu ai grijă, poți să te rănești cu ea. La picioare ai tendința să îți tai unghiile cât mai scurte, însă cu cât mai aproape de deget o tai, cu atât mai mulete șanse ai să îți crească în carne. Totuși, dacă ai un colț pe care vrei să îl scoți, sau ți se pare prea mare pentru a putea fi pilită, atunci mânuiește cu grijă acest instrument. O alternativă la unghieră este pila de unghii. Cu ea îți poți scurta gheruțele în timp ce le dai formă. Dacă faci asta periodic, unghiile tale nu vor crește îndeajuns de mult ca să ai nevoie de unghieră.

pedichiura

3.Nu folosi prea multă ojă

 

Ridică mâna dacă îți faci unghiile de la picioare în timp ce te uiți la televizor. Da, sunt foarte mult femei în această situație. Și nu e nimic rău în asta. Însă majoritatea femeilor folosesc ojă din abundență, îngroșând straturile aplicate, ceea ce crește riscul de ciobire a acesteia. Este indicat să folosești cel mult două straturi de ojă și să nu mai mult de trei ori cu pensula pe unghie. Așteaptă câte două minute între aplicări și vrei prelungi viața unghiilor tale colorate.

 

4.Întreține munca grea

 

Dacă aștepți să vină vara pentru a-ți face pedichiura vei avea întotdeauna mult de muncă. Astfel, este indicat ca o dată pe săptămână seara, înainte de culcare, să te dai cu cremă de călcâie și s stai peste noapte cu pe pereche de șosete în picioare. De asemenea, atunci când faci baie poți să îți exfoliezi călcâiele cu o piatră ponce sau cu o pilă de călcâie. Dacă faci asta periodic, vara nu vei mai trece prin perioada de acomodare de la pantofi la sandale, ci îți vei arăta picioare cu mândrie ori de câte ori vei avea ocazia.