Cumpărăturile pot deveni haotice uneori, dacă nu ai un plan fix în minte pe care să-l parcurgi. Da, sesiunile de shopping sunt plăcute și nu ne „doare” dacă cheltuim prea mult timp pe ele, cu toate că bugetul nostru poate intra în bucluc, dar asa nu înseamnă că trebuie să recurgem tot timpul la astfel de excentricități. Excesul în materie de shopping nu e întotdeauna un lucru bun, iar femeile ar trebui să aibă mai multă grijă la acest aspect, pentru a nu cădea în capcanele psihologice ale acestuia. Ce putem face pentru a împiedica transformarea noastră în adevărate fashion victims? E simplu, trebuie doar să luăm aminte câteva ponturi pentru shopping care să ne facă să avem parte de o sesiune de smart shopping, exact așa cum scrie la carte!

Să începem! În primul rând, cumpărăturile inteligente se fac cu o listă pe care o pregătești dinainte. E cea mai bună modalitate de a-ți economisi atât timpul, cât și banii. Când ai în cap – sau pe foaie – o listă de cumpărături, e mult mai simplu să știi unde să mergi pentru a găsi hainele de care ai nevoie, decât să hoinărești toată ziua prin magazine, iar la final să te alegi cu un mare nimic, ce sigur nu-ți va plăcea. Lasă sesiunile de shopping aleator pentru ocaziile în care vrei să te relaxezi cu prietenii. În alte contexte, mergi la cumpărături cu o listă!

În al doilea rând, mersul la shopping depinde foarte mult și de compania pe care o ai. În unele situații, mergi singură, în altele, îți dorești să le ai alături pe cele mai bune prietene, iar ocazional, vrei să mergi la cumpărături însoțită de iubitul tău. Noi te sfătuim să procedezi în felul următor:

  • Când mergi la shopping pentru o ocazie anume, cel mai bine e s-o faci de una singură. Odată ce ai fixat ținta în minte, știi și cum să te descurci pentru a ajunge la ea, și, eventual, a o și obține.
  • Când mergi la shopping just for fun, cum spun englezii, sau pentru reîmprospătarea garderobei, ia-ți cu tine cele mai bune prietene. Sau măcar una dintre ele. Acest gen de cumpărături se savurează întotdeauna mai bine în două sau mai multe. În plus, vei avea nevoie, categoric, de o opinie din exterior ce poate fi oferită numai de ochiul critic al prietenelor tale.
  • Când vrei să mergi la shopping pentru ceva mai special (și nu ne referim neapărat la lenjerie intimă), ia-ți iubitul cu tine. Vei dori să știi cât de sexy te vede el în rochia aceea neagră cu decolteu sau cât de bine îți vin hainele pe care vrei să le porți în ocazii mai elegante.

group of friends shopping in a mall

În al treilea rând, alege un timp potrivit pentru tine în care să mergi la cumpărături. Când spunem timp, nu ne referim la momentul zilei potrivit, ci mai degrabă la starea ta de spirit și în funcție de cât de încărcat sau gol îți este programul. Evită să faci cumpărături când ești stresată, supraaglomerată, flămândă, indispusă sau suferindă de orice alți factori care ți-ar putea afecta experiența shopping-ului. Aceasta este o activitate pe care trebuie să o practici cu zâmbetul pe buze, întotdeauna!