Trusa de machiaj a unei femei este veșnic plină și cam neîncăpătoare, după părerea multora. Lipsa de spațiu sau supraaglomerația s-ar putea datora și faptului că ne place să avem cât mai multe produse diferite dar din aceeași gamă, de exemplu multe rujuri de diferite nuanțe, vreo 3-4 mascara cu care ne împăcăm foarte bine, pudre de nuanțe mai închise(pentru sezonul de vară, când ne bronzăm și tenul se închide), respectiv deschise (pentru restul timpului) și tot așa. Vestea tristă e că nu avem nevoie decât de câteva produse de makeup ce ne sunt cu adevărat indispensabile în orice moment al zilei. A venit timpul să aflăm care sunt acestea!

Crema hidratantă

O regulă de bază a aplicării de makeup spune că trebuie să ne curățăm și hidratăm foarte bine tenul înainte de a ne machia. O cremă potrivită nu numai că ajută la hidratarea tenului, dar oferă și o bază solidă pentru fixarea machiajului ulterior.

Fondul de ten

După ce am avut grijă să ne hidratăm tenul, e timpul să trecem la aplicarea fondului de ten, cel mai bun prieten al tuturor zilelor și singurul care ne ajută să ascundem imperfecțiunile care mai apar din când în când pe chipul nostru. Nici batonul de corector nu este de neglijat sau de lipsit din trusa de machiaj, întrucât acesta este sprijinul nostru în lupta cu cearcănele, un crâncen inamic al ochilor noștri.

Pudra

Oricât de ajutor ne-ar fi fondul de ten, acesta tot mai lasă urme oarecum lucioase pe chipul nostru, așadar, dacă vrem să le îndepărtăm, acesta e momentul potrivit pentru a aplica pudra. Însă nu oricum, ci cu ajutorul unei pensule adecvate, care este încă unul dintre produsele cu care trusa noastră de makeup trebuie să fie dotată.

Fardul de ochi

Machiajul ochilor este foarte important pentru a avea un look remarcabil, întrucât ochii sunt printre primii care atrag atenția persoanelor din jur, tocmai de aceea nu trebuie să ne despărțim niciodată de fardul pentru ochi.

Mascara

Nu 3-4, ci doar unul singur însă cu care știm că ne înțelegem de minune. Atunci când suntem nevoite să plecăm undeva, ideal ar fi ca în poșeta noastră să se afle și un rimel pentru a ne putea reîmprospăta frumusețea ochilor. Pe lângă mascara, important mai este și cleștele pentru întors gene, cel care face tot farmecul unor gene frumos curbate și machiate.

Creionul pentru sprâncene

Sprâncenele trebuie să arate și ele impecabil, căci fac parte din stropul de frumusețe conferit ochilor, prin urmare, fiecare trusă de machiaj trebuie să conțină un astfel de produs de makeup. De asemenea, penseta este și ea nelipsită.

Rujul sau lip gloss-ul

Buzele sunt întotdeauna fermecătoare atunci când sunt conturate cu o nuanță care se asortează perfect chipului nostru, iar cum rujul este unul dintre produsele pe care trebuie să le avem veșnic la îndemână, acesta nu poate lipsi din trusa noastră de machiaj.

trusa de machiaj

Blush-ul

Puțină strălucire în obraji nu a stricat nimănui, ca atare, și blush-ul este unul dintre produsele a căror absență din trusa de machiaj nu poate fi nicicum justificată.

Toate ca toate, însă oglinda este obiectul numărul unu care trebuie să ne însoțească pretutindeni, iar în caz de nevoie, întotdeauna este indicat să avem un pachet de șervețele demachiante de poșetă asupra noastră.