Primul lucru pe care îl observăm dimineața atunci când ne uităm în oglindă este cât de ciufulit ne stă părul. Dar nu-i nimic, știm că se rezolvă după câteva minute bune de stat cu peria, placa și spray-ul fixativ în mână. Indiferent de cât de mult sau puțin timp dedicăm coafurilor noastre din viața de zi cu zi, atenția pe care trebuie să o acordăm îngrijirii acestuia nu trebuie diminuată din punct de vedere al timpului. Un păr frumos, curat, mătăsos și fără șuvițe rebele nu se întreține chiar așa, cu una-cu două, ci necesită selectarea celor mai eficiente obiceiuri și ritualuri de îngrijire – de la spălat, uscat, hidratat și până la coafat. În ciuda faptului că ritualul de îngrijire al părului diferă de la o femeie la alta, există totuși câteva reguli de aur pe care orice reprezentantă a sexului frumos trebuie să le respecte. Ești curioasă să le descoperi și tu?

Ce e permis și ce nu să faci pentru îngrijirea părului tău

Spală-ți părul de maxim 2-3 ori pe săptămână. Aici ne adresăm în special femeilor al căror păr se îngrașă de la o zi la alta: cu cât mai des îl speli, cu atât se va îngrășa mai repede. În general, spălarea părului se face în funcție de tipul său: dacă ai părul creț, poți lăsa să treacă mai multe zile între spălările acestuia; în schimb, dacă părul este drept, strălucirea acestuia se va pierde mult mai ușor, așa că probabil nu vei putea rezista mai mult de două zile fără a-l spăla, anunță dermatologii. De asemenea, dacă te-ai vopsit, evită să îți speli părul foarte des. În timp, vopseaua începe să se decoloreze, iar părul își va pierde din calitatea nuanței inițiale. Indicat este să investești banii într-un șampon de calitate și să insiști cu aplicarea acestuia în special la rădăcină. Pentru asta, nu trebuie să folosești prea mult șampon, căci mai importante sunt zonele în care îl aplici.

Periajul părului necesită la fel de multă atenție. Știm că în graba de a ajunge la muncă, cel mai comod ne este să-l periem repede, fără să ne pese de firele care se rup în acest proces, să-l prindem într-o coadă de cal și să plecăm spre birou. Totuși, există o regulă și atunci când vine vorba de periaj: acesta se face cu un pieptene des, de la rădăcină înspre vârfuri, cât mai încet și cu atenție posibil, astfel încât firele de păr să nu fie traumatizate. E normal să pierdem circa 120-140 de fire de păr pe zi, așa că nu trebuie să ne facem griji pentru ghemul pe care îl strângem la final. Important este să nu ne brutalizăm părul și scalpul.

periajul parului

Este bine ca o dată la 4-8 săptămâni, să tunzi foarte puțin (circa ¼) vârfurile pentru a evita uscarea și despicarea acestora. Nimic nu arată mai inestetic la o femeie decât un păr lung, frumos pieptănat și cu vârfuri despicate. În acest fel, vei putea contribui la regenerarea părului tău și-l vei menține sănătos și în formă.