Se vorbește foarte des despre relații toxice pentru că se consideră că atunci când ești într-o relație sănătoasă știi la ce să te aștepți. Totuși, prea puțini vorbesc despre cum ar trebui să arate o relație normală? Iar în realitate este greu să scrii despre așa ceva. Oamenii sunt diferiți, iar la fel de pestrițe sunt și relațiilor lor. Sunt totuși câteva adevăruri universale care sunt valabile pentru oricine indiferent de situație și care ar trebui să fie luate în serios de fiecare partener. Aceste adevăruri universale stau, chiar fără să îți dai seama, la baza unei relații sănătoase. Iată ce se întâmplă într-o relație care nu are probleme majore.

 relatie fericita

1.Vă dați unul altuia timp pentru sine

Cuplurile, în special cele care locuiesc deja împreună petrec foarte mult timp împreună. Asta nu înseamnă că sunteți siamezi. Nu trebuie să faceți tot timpul totul împreună. Este normal ca fiecare să aibă tabieturile lui și hobby-urile lui, care să nu îl includă pe celălalt. În plus, fiecare avem nevoie de câteva minute în care să fim singuri, chiar dacă acele momente sunt petrecute fără a face nimic. De asemenea, chiar dacă este vorba de citit, uitat la un meci sau ieșitul cu prietenii, nu trebuie făcut chiar totul împreună, deși în unele situații, cum ar fi ieșitul în oraș, presupune teoretic compania celuilalt.

2.Ai curaj să spui „îmi pare rău”

Doar pentru că ești într-o relație sănătoasă, asta nu înseamnă că nu mai greșești din când în când. Ei bine, dacă atunci când ceva nu a mers așa cum ar trebui din cauza unuia dintre, vinovatul ar trebui să aibă curaj să își ceară scuze, fără să se gândească la repercursiuni sau că îi vei aminti de asta peste 20 ani într-o ceartă. Chiar și atunci când se greșește trebuie să ai încredere că partenerul va înțelege motivația ta.

3.Aveți încredere unul în celălalt

Nicio relație nu merge bine dacă nu aveți încredere unul în celălalt. Dacă nu există încredere, nu există comunicare, iar dacă nu există cea din urmă, nici relație nu mai e. Dragostea nu este îndeajuns pentru ca o relație să meargă fără probleme, ci este nevoie și de încredere. Pentru a face orice, inclusiv să te dezvolți personal este nevoie de această mică calitate. Desigur, încrederea se câștigă și multe lucruri se simt, însă într-un final ea contează foarte mult.

 fericire

4.Vă faceți unul pe altul oameni mai buni

Ești mai haioasă, mai înțeleaptă și mai îndrăzneață atunci când ești cu el pentru că vă ajutați unul pe altul să vă dezvoltați personalitatea. Vă puteți încuraja să luați riscuri pentru că știți că cellalt va fi acolo să vă sprijine. Același lucru se poate spune și despre situațiile în care unul are vise nebunești și are nevoie de ajutor ca să le urmeze. Ideal ar fi să vă sprijiniți unul pe celălalt.

5.Vă arătați recunoștința

O relație nu se întreține doar pentru că vă numiți parteneri, ci trebuie să vă arătați din când în când recunoștința unul față de celălalt pentru simplul fapt că este acolo. Ba chiar, ați putea evita zilele tradiționale care în care „trebuie să vă arătați dragostea” și să le sărbătoriți în fiecare altă zi. Și nici nu ar trebui să cădeți în capcana „am făcut asta acum nu știu cât timp”, pentru că aceste mulțumiri trebuie reînnoite periodic.