Toți am crescut cu poveștile nemuritoare spus la ceas de seară de către părinți și cu basmele Disney puse ori pe discuri ori cu filmele lor. Și ori ne-am îndrăgostit de prinții superbi și curajoși ori ne-am dorit să fim măcar pentru o zi în pantofii prințeselor cu vieți atât de interesante. Însă aceste basme au început să dispară din memoria noastră odată cu vârsta și a rămas încetul cu încetul ideea de romantism pe acestea ne-a insuflat-o încă din copilărie. Însă sunt câteva lucruri pe care le-am putea învăța de la prințesele Disney chiar și acum. Iată care sunt.

 mica sirena

1.Nu te schimba doar pentru că ești diferită

Sunt aproape sigură că nu ați făcut bătut palma cu o vrăjitoare rea a mării. Însă putem învăța toate ceva de la Mica Sirenă. Și anume să te schimbi pentru a fi pe placul unui bărbat nu se va termina niciodată bine. De altfel, să fii întotdeauna pe placul tuturor este dificil, necesită extraordinar de multă energie și nesănătos. De asemenea, îți scade valoarea și încrederea în sine atunci când depinzi de feedback-ul pozitiv al tuturor din jurul tău.

2.Un sărut nu spune toată povestea

Prințesa Aurora a trecut prin multe situații neplăcute, dar acestea nu sunt o scuză bună pentru a se îndrăgosti nebunește după primul sărut de prințul Philip. Chiar dacă luăm în considerare vârsta fragedă a acestora, îndrăgostitul fără cap fără să cunoști bine tipul, este o rețetă pentru dezastru. Încearcă să îți cunoști partenerul înainte de a face decizii de lungă durată care îți vor afecta viața și pe care le vei putea regreta la un moment dat.

3.Problemele nu îți vor fi rezolvate atunci când apare Făt Frumos

Aurora, Alba ca Zăpada și Cenușăreasa au avut norocul de a se mărita cu un bărbat care le-a scăpat de viețile lor mizere. În realitate, un bărbat nu îți va rezolva toate problemele pe care le ai la muncă, cu familia sau cu trecutul tău. Acești demoni trebuie înfruntați, iar dacă ai un bărbat alături pot fi înfrânți mai ușor, dar asta nu înseamnă că el este răspunsul tuturor rugăciunilor.

 aladdin

4.Ar trebui să fii sinceră

Mulan și Aladdin probabil știu cel mai bine cât de importantă este sinceritatea. Mințindu-ți partenerul nu vei face decât să creezi așteptări false pe care nu le vei putea îndeplini deoarece tu nu ești persoana la care el se așteaptă. Chiar dacă Jasmine s-a îndrăgostit de adevăratul Aladdin, există posibilitatea ca partenerul tău să nu fie încântat de diferența dintre imaginea proiectată și tine.

5.Nu poți schimba un bărbat, dar uneori se schimbă el pentru tine

În ciuda încercărilor eșuate ale lui Belle, nu a reușit să îl schimbe pe Bestie într-un prinț. Însă acceptându-se reciproc cu defecte și calități l-au ajutat pe Bestie să se transforme încetul cu încetul în ceea ce dorea Belle. Nimeni nu vrea să se schimbe, însă cu înțelegere și puțin compromis, veți găsi împreună o cale de mijloc.

6.Pune-te pe primul loc

Tiana a făcut tot ceea ce Cenușăreasa nu a reușit: nu numai că l-a găsit pe prinț dar, a reușit să își îndeplinească țelul de a deschide propriul restaurant. Dacă a avea totul pare a fi o replică dintr-un basm, ar trebui să ții mine că Făt Frumos este un lux, iar îndeplinirea viselor este o necesitate.