Prin ten cu probleme, înțelegem adesea un ten predispus la acnee, iar acesta este coșmarul oricărei femei. Sigur că fiecare dintre noi își dorește acel ten perfect imaculat, fără pic de puncte negre, albe sau acnee supărătoare, însă din păcate, nu toate am fost înzestrate cu un chip aproape perfect. Prin urmare, nu ne rămâne decât să găsim cele mai potrivite soluții pentru a ne confrunta cu problemele noastre și a ieși triumfătoare din această luptă contra norilor de vânt. Dacă ești de părere că tratamentele recomandate de dermatolog nu sunt pentru tine sau sunt prea costisitoare și nu vrei să cheltui niște bani pe ceva creme despre care nu ai siguranța că vor funcționa, îți recomandăm să încerci câteva remedii naturale, făcute direct la tine acasă!

Astfel, folosindu-te de niște ingrediente pe care mai mult ca sigur le ai în casă, poți obține câteva soluții proaspete, deloc costisitoare și eficiente pentru a combate problemele pe care tenul tău le întâmpină cu acneea. Uite aici o listă de ingrediente din care poți realiza câteva măști speciale împotriva acneii!

  1. Bicarbonatul de sodiu. Despre acest ingredient-minune se vorbește foarte mult. Proprietățile sale par să îl califice pentru „vindecarea” mai multor tipuri de probleme, iar acneea pare să fie una dintre ele. Pe lângă faptul că este ieftin și se găsește la discreție, nu ai nevoie decât de puțină apă călduță cu ajutorul căreia să faci o pastă omogenă pe care o poți mai apoi aplica fie pe întregul chip, fie pe zonele cele mai afectate.
  2. O infuzie cu ceai de mentă te poate ajuta să scapi de petele roșii sau inflamațiile provocate de acnee. Astfel, nu numai că îți vei deschide porii și vei conferi un aspect împrospătat pielii tale, dar vei reduce și din aspectul neplăcut al acneii.
  3. Câteva felii de cartof crud te pot ajuta să reduci din roșeața produsă de inflamația zonelor mai afectate de acnee. Condiția este să-l lași să acționeze timp de 5-10 minute.
  4. O mască realizată dintr-un pumn de fulgi de ovăz măcinat amestecat cu puțină apă și lăsată să acționeze timp de 15 minute pe tenul tău contribuie la diminuarea problemelor în cel mai eficient mod cunoscut și testat până acum.ten cu acnee
  5. O mască realizată din suc de castravete și întinsă pe față timp de 15 minute va diminua aspectul neplăcut al unui ten cu porii dilatați. Porii dilatați pun și mai mult în evidență tenul cu probleme, așa că nu ai de ce să nu riști pentru a vedea dacă această mască ți se potrivește.
  6. Un amestec de sare fină cu apă și oțet aplicat pe față nu mai mult de 5 minute este iarăși un remediu natural pe care îl poți folosi în lupta împotriva acneii puternice. Ai grijă ca după cele 5 minute să-ți clătești fața cu apă călduță.
  7. Gălbenușul de ou bine bătut este încă unul dintre remediile naturale eficiente împotriva problemelor impuse de acnee. Dacă vrei să observi efectele acestui tratament naturist, repetă această operație timp de o săptămână.