Câte dintre noi nu-și doresc să aibă o piele fină, netedă și catifelată la atingere în orice moment al zilei și pe o perioadă nedeterminată de timp? Da, probabil că multe femei ar da orice să se bucure de o asemenea piele sănătoasă și îngrijită, iar cea mai mare parte a lor chiar o și fac – dau sume destul de mari de bani pentru cele mai bune produse de îngrijire a pielii, care le promit că le vor aduce mult doritul efect de întinerire visat și pielea catifelată ca de bebeluș. În realitate, marea majoritate a produselor care promit incredibilul conțin substanțe cu un grad mai mic sau mai mare de nocivitate pentru pielea noastră. Tocmai de aceea este mai indicat să te orientezi spre tratamentele naturiste. Eficiența de care dau dovadă, rezultatele și faptul că nu sunt atât de costisitoare pe cât produsele fabricate, le fac să se bucure de mult mai multă încredere din partea femeilor.

Și fiindcă veni vorba despre menținerea tinereții și a prospețimii pielii, trebuie să fii conștientă că aceste două atribute se ascund în spatele unei alimentații sănătoase. În acest sens, îți recomandăm să consumi avocado cel puțin de 2-3 ori pe săptămână, deoarece conține vitaminele A, E, C, fier și potasiu, dar și pentru beneficiile pe care le aduc pielii tale – o stimulează pe aceasta să producă grăsimi naturale.

De asemenea, avocado poate fi folosit pentru a crea o mască perfectă pentru piele. Pune sâmburele de avocado la uscat pentru câteva zile, după care ai grijă să îl macini atent cu un ciocănel. Amestecă sâmburele măcinat cu 2-3 banane și ulei de măsline, astfel încât rezultatul să fie o pastă groasă, omogenă. Aplică pasta pe față frecând-o, deoarece sâmburele de avocado va determina procesul de exfoliere naturală a feței. Rezultatele pot fi observate doar în câteva zile de la aplicarea tratamentului.

Ai probleme cu vergeturile? Acestea sunt coșmarul oricărei femei, însă dacă te regăsești în situația în care nu mai poți scăpa de ele, îți recomandăm să îți masezi zonele cu probleme cu un amestec realizat din ulei de lavandă sau ulei de ricin în combinație cu vitamina A uleioasă. După un timp, aspectul pielii se va îmbunătăți considerabil.

Un alt remediu naturist util pentru confortul și prospețimea pielii tale îl constituie Aloe Vera. Gelurile din aloe vera pe care le poți cumpăra de la plafar sunt excelente pentru masarea pielii tale dimineața și seara. De asemenea, nu uita de beneficiile pe care mierea sau uleiul de măsline le pot aduce pielii tale. Uleiul de măsline este recomandat pentru masajul anticelulitic, în timp ce mierea face minuni în ceea ce privește eliminarea ridurilor. Măștile pe bază de miere în combinație cu zeamă de lămâie sau albuș de ou pentru tenul gras, ulei de măsline pentru tenul uscat sau infuzie de mușețel pentru tenul normal sunt foarte populare în rândul femeilor care apelează la tratamente naturiste pentru îngrijirea pielii.

masca din castraveti

Tot pentru ten este indicată și masca cu castravete, căci castraveții au o putere extraordinară de a revitaliza pielea, în special atunci când suntem obosite. Uleiul de jojoba utilizat pentru masaj este recomandat femeilor care au un ten cu probleme, adică acnee, eczeme, psoriazis.