Moda străzii a trăit dintotdeauna sub caracteristica noului, ciudatului, ineditului și mai ales, șocantului. O combinație între cele mai ieșite din comun articole vestimentare, capabile nu numai să atragă privirile, ci și să întoarcă aproape toate capetele celor din jur, fie ei bărbați sau femei. E nevoie de mult curaj și o doză unică de îndrăzneală pentru a deveni parte a acestei zone originale din industria modei, dar mai ales de atitudine și dorință de a uimi. Femeilor care sunt interesate de această parte a modei, le spunem doar atât: să fie Street Style, zic!

Ok, Ok, e Street Style, dar care sunt regulile?

Ne-am obișnuit ca în fiecare sezon să ne punem la curent cu regulile și tendințele impuse de modă, astfel încât ne așteptăm ca și această parte a sa să aibă unele directive pentru cele care doresc să exploreze stilul modei de stradă. Dar prin însăși natura ei, moda de stradă pare să fie rebelă, capricioasă și adepta zicalei „Regula e să n-avem reguli”. Cu toate acestea, pentru a crea un efect vizual plăcut în ochii celor din jur, e nevoie să ne adaptăm unor reguli și indicații nescrise, care par să se instaureze de la o perioadă la alta. Uite care sunt cele câteva reguli extrase din zona Street Style!

  1. Negrul te face invizibil. Dacă vrei să ieși în evidență pe stradă printr-o ținută vestimentară catchy, ferește-te cât poți de mult de monotonia all black! Regula străzii e să ieși în față din mulțime, nu să te pierzi în ea. Cu toate acestea, dacă vrei neapărat să mizezi pe ținutele în negru, asigură-te că adaugi și diferite texturi, pentru un efect vizual mai bun.
  2. E totul numai despre context. Street Style înseamnă să ieși din tipare, sau altfel spus, să ieși din context. Aruncă o scurtă privire în jur și dă-ți seama care-i contextul din care faci parte. După ce extragi toate informațiile vizuale de care ai nevoie, pune-ți la punct o ținută care să se diferențieze clar de tot ceea ce vezi. Mizează pe culori, texturi și accesorii care să atragă atenția. Nu uita că tu nu trebuie să fii una cu mulțimea, ci trebuie să fii una din mulțime, și anume aceea care iese din context.
  3. Jacheta de piele, cea mai bună prietenă. Te încântă look-ul de bad girl? Atunci trebuie să știi că cea mai reușită combinație capabilă să-ți ofere acest aspect este cea dintre un tricou colorat, bluze cu pattern sau print-uri și o jachetă de piele.

jacheta din piele

  1. Ținute multicolore, hell yeah! Street Style e orice, numai monotonie și plictiseală în vestimentație nu! Tocmai de aceea, ținutele multicolore sunt cele care reușesc să atragă inevitabil privirile oamenilor din jur. Atenție, multicolor nu înseamnă strident sau un efect vizual supărător la ochi, ci doar o combinație între articole vestimentare de culori diferite care să se încadreze perfect în tiparele modei de stradă.
  2. Încalcă regulile întipărite în mental – amestecă print-urile! În lumea fashion-ului, se spune că nu e indicat să amesteci print-urile pentru a nu crea haos și confuzie, însă în lumea street style, mixul e cheia către succes.