Să călătorești e mișto, dar puțină lume își permite. Aceasta e cea mai des utilizată frază pe care cei mai mulți dintre noi o spun atunci când știu că nu au resurse, timp sau posibilitatea de a explora colțurile necunoscute ale lumii. Ei bine, nu trebuie să mergi într-o țară străină, pe un continent străin sau la mii de kilometri distanță pentru a călători. O poți face și în interiorul propriei țări, important este să renunți la toate barierele psihice care te împiedică să-ți faci bagajele și să te lansezi într-o aventură care să îți testeze limitele.

Uite 6 scopuri de călătorie pe care să ți le propui și în direcția cărora să lucrezi!

  1. Încetează cu scuzele. Yep, așa cum anunțam la început, scuzele și pretextele sunt principalele piedici pe care ți le ridici de unul singur pentru a lăsa totul baltă chiar înainte de a începe. Ia atitudine în fața scuzelor și elimină gândurile negative precum „Nu călătoresc că nu am timp/bani/cu cine/ nu-mi permit.”
  2. Călătorește singur. Unele dintre cele mai faine experiențe din viață sunt acelea în care înveți să te descurci pe cont propriu, iar o călătorie într-o țară străină te poate maturiza foarte mult din acest punct de vedere. Fie că o faci mai devreme sau mai târziu, să călătorești singur îți va deschide noi perspective asupra modului în care privești lumea și viața.
  3. Călătorește în grup sau cu cineva drag/apropiat. Dacă te gândești la a avea parte de cât mai multă distracție atunci când călătorești, atunci neapărat trebuie să iei cu tine un prieten sau doi… sau poate chiar toată gașca! De asemenea, la fel de bine îți poți face planuri de călătorie și cu partenerul de viață. O viață în care nu ai călătorit alături de persoana iubită, cel puțin o dată, înseamnă o viață în care ai refuzat să guști din plăcerile vieții și ale dragostei.
  4. Împrietenește-te cu locatarii zonelor pe care le vizitezi. Păstrează legăturile cu ei. Fă-ți prieteni noi. Relațiile pe care le construiești pe acolo pe unde treci fac parte din categoria celor mai plăcute amintiri atunci când vine vorba de călătorii. Cu siguranță este un scop pe care trebuie să-l îndeplinești!
  5. Creează-ți o listă cu destinații pe care vrei să le vizitezi până la 35 de ani. Dincolo de această vârstă, nu știi ce îți va mai rezerva viitorul, dar cât ești tânăr, merită să profiți din plin de timpul pe care îl ai. Alege destinații exotice – Bhutan, Myanmar, Cairo, Antarctica, Sri Lanka, sau insule exotice pe care ai vrea să pui piciorul.myanmar
  6. Colecționează suveniruri. Amintirile sunt cele mai de preț și cele cu care rămâi în urma experiențelor de călătorie prin care ai trecut, însă timpul le deteriorează. De aceea, e bine să ai ceva palpabil care să-ți aducă aminte de locurile pe care le-ai vizitat și oamenii pe care i-ai întâlnit. Fotografiile sunt un suvenir de care sigur nu vei vrea să te lipsești. Ba chiar poți face un album întreg cu acestea, pe care să-l răsfoiești peste ani și ani.