Dacă ai impresia că starurile actuale fac foarte multe sacrificii în numele frumuseții, ar trebui să vezi ce făceau actrițele și vedetele din vechiul Hollywood pentru a fi cele mai atrăgătoare. Este adevărat, industria cosmetică nu se dezvoltase atât de mult și nu era atât de comună și versatilă ca acum. Iar acesta este principalul motiv pentru care actrițele de la Hollywood, aceste pionere al glamului și eleganței, au apelat la tot felul de artificii pentru a-și scoate în evidență trăsăturile. Iată ce trucuri de frumusețe foloseau vechile actrițe ale Hollywood-ului.

 marylin monroe

1.Marylin Monroe

Pentru a menține aparența unor buze pline și senzuale, actrița folosea cinci nuanțe diferite de rujuri și glossuri. Culorile mai închise sunt pentru exteriorul buzelor, iar cele mai deschise spre mijloc. Acest joc creează dimensiune și în consecință, iluzia de volum.

2.Elizabeth Taylor

Actrița s-a inspirat din secretele de frumusețe ale Cleopatrei și a optat să își radă părul de pe toată suprafața feței, la fel ca marea conducătoare a Egiptului Antic. Da, știu cum sună și acest procedeu de înfrumusețare nu este tocmai practic. Însă atunci când îți câștigi pâinea din felul n care arăți, se merită. În plus, atunci când razi puful de pe față dai la o parte și primul strat de celule moarte, ceea ce să pielii un luminozitate aparte.

  1. Audrey Hepburn

Știi care este secretul genelor lungi și dese de căprioară ale lui Audrey Hepburn? După ce se dădea cu câteva straturi de mascara, lua un bold și despărțea fiecare geană. Chiar dacă cere mult timp și efort, este clar că așa poți avea ochi de căprioară.

4.Carole Lombard

În timpul carierei, Lombard a avut un accident în urma căruia a plecat cu nasul rupt și puțin îndoit. Ei bine, pentru a-l face să pară drept, aceasta își trăgea o linie cu creionul alb pe mijlocul nasului înainte de a se machia, pentru a adăuga structură feței.

5.Grace Kelly

Contrar opiniei populare contouring-ul nu este o invenție recentă, ci doar a fost readusă în atenția publicului de către Kim Kardashian. Prințesa de Monaco folosea un blush de o culoare mai deschisă pe pomeți și o nuanță mai închisă la baza acestora. Cu alte cuvinte, Grace Kelly a inventat contouringul pe care îl știm noi astăzi.

 Vivien Leigh

6.Vivien Leigh

Buzele pline au fost întotdeauna un indice de frumusețe, iar actrița din „Pe aripile vântului” a fost  complexată de buzele ei subțiri. Ei pine, pentru a rezolva acest complex ea obișnuia să își deseneze în afara lor cu creion de buze și apoi să completeze cu ruj pentru a crea iluzia de buze pline.

7.Marlene Dietrich

Actrița de origine germană avea câțiva ași în mânecă atunci când venea vorba de beauty. Ea este cunoscută pentru  că și-a scos 2 molari pentru a-și accentua pomeții și pentru măsurile extreme pe care le lua atunci când trebuia să iasă în evidență. Tot ea ne-a învățat cum ne putem face un mini face lift folosind leucoplast.

8.Rita Hayworth

Părul roșu a fost semnătura actriței, deci este perfect normal ca aceasta să îl îngrijească cum putea mai bune. Astfel, după ce îl spăla îl ungea cu ulei și apoi ținea părul în prosop cam 15 minute. Pentru a-l clăti folosea apă cu câteva picături de lămâie.