Practica yoga funcționează în moduri misterioase asupra minții și corpului nostru, nu cred că mai e necesar să o spunem. Pentru unii, primele lecții de yoga reprezintă o experiență care-i transformă. Pentru alții, s-ar putea ca această părere să nu vină chiar din prima, ci pe parcurs. Indiferent de nivelul de yoga la care te situezi, este important să știi câteva lucruri de bază ale acestei arte. Unele dintre ele nu sunt „predate” de instructorii de yoga, dar le vei găsi foarte utile pentru sufletul și mintea ta.

  1. Yoga este pentru absolut oricine. Da, chiar dacă pare a fi de fapt numai o activitate fizică, yoga funcționează mai mult la nivel spiritual, fiind completat de activitatea fizică desfășurată. E vorba despre uniune și eliberarea de suferințe. Toată lumea are câte ceva de care vrea să se desprind. Toată lumea are nevoie de timp pentru a reflecta asupra sinelui și toată lumea are nevoie de puțin mai multă dragoste de sine. Yoga te învață cum să capeți toate acestea.
  2. E dificil să nu te transformi într-o dependentă de yoga. Dar asta e în regulă, căci în fond, yoga este potrivită pentru minte, suflet și corp.
  3. Nu trebuie să poți sta în cap sau să-ți contorsionezi corpul în tot felul de poziții sofisticate ca să poți lua parte la cursurile de yoga. Principala teamă a oamenilor atunci când aud de yoga este că ei nu sunt flexibili și le este teamă că s-ar putea face de rușine în public. De fiecare dată când acest gând te lovește, adu-ți aminte că nici cel mai mare înțelept yoginian nu s-a născut învățat.
  4. Yoga este orice vrei tu să fie. Yoga este o practică interioară mai mult decât exterioară, așa că semnificația sa și modul de utilizare a acesteia pot diferi de la o persoană la alta. Important este să descoperi singură ce anume înseamnă yoga pentru tine. După ce descoperi răspunsurile la întrebările tale, împărtășește-le cu ceilalți. Te vei simți mult mai împlinită.Working on the cobra yoga pose
  5. Savasana este cea mai importantă parte a practicii asana. Savasana este perioada aceea scurtă de timp în care mintea și trupul sunt cel mai mult relaxate. E un scurt moment în care poți să te relaxezi, să te desprinzi de trecut și de viitor și poți deveni pe deplin conștient de tine. E momentul în care poți atinge o parte mai profundă a ta. E o poziție meditativă.
  6. Nu uita să respiri. Respirația ne spune ceea ce se întâmplă în corpul nostru. Când ești nervos speriat sau stresat, respirația este superficială, rapidă și adesea tremurătoare. Când suntem calmi, pacifiști și destresați, respirația va fi mai lungă, mai profundă și mai fluidă. În practică, atunci când corpul tău începe să tremure, trebuie să-ți amintești să te concentrezi asupra respirației.
  7. Yoga ar trebui să mai însemne și totul despre comunitate și conexiune. Adică totul despre modul în care te înțelegi și te împaci cu cei din jur, cât de ușor îți faci prieteni noi și cum aceste interacțiuni vor dobând consistență în timp.