Înainte de Kim Kardashian și de Mario Dedivanovic a existat o femeie cunoacută pentru sex-appealul ei cât și pentru feminitatea ei: Marilyn Monroe și bărbatul din spatele frumuseții acesteia: Allen „Whitey” Snyder. Buzele roșii și pline, genele seducătoare și strălucirea demnă de tehnicolor au fost create de celebrul make-up artist. Iar dacă look-ul lui Marilyn Monroe nu te încântă, printre clientele artistului se numără Doris Day, Kathrine Hapburn și Raquel Welch. Iar aceste prezențe iconice ale feminității au avut aspectul îmbunătățit de celebrul artist. Iată care sunt secretele frumuseții celebrii Marilyn Monroe.

 marylin monroe

1.Folosește vaselină cosmetică îl loc de premier și iluminator

Să pui vaselină pe frunte și apoi să o acoperi cu machiaj este o premisă care te lasă perplexă. Totuși, Whitey susține că folosea această tehnică deoarece vaselina cosmetică hidratează foarte bine pielea, iar alături de puful de față a actriței arăta foarte bine. De asemenea, o pielea hidratată este o piele tânără, iar Marilyn iubea această idee. Tot vaselină folosea make-up artistul pe post de iluminator, pentru a a-i evidenția trăsăturile, deoarece aceasta lasă o tentă subtilă și lucioasă care se vede foarte bine pe cameră.

2.Folosește nuanțe diferite de ruj pentru buze senzuale

Un ruj mai închis la culoare folosit la extremități, iar unul mai deschis în mijloc este secretul buzelor pline. De asemenea, poți să folosești iluminator în arcul buzelor pentru a le scoate în evidență cu succes. Aceeași tehnică a folosit-o și Whitey Snyder.

3.Un strop de ulei îți va face pleoapele să lucească

Fie că vorbim despre puțină vaselină sau puțin ulei de cocos, Monroe era convinsă că pleoapele lucioase sunt sexy. Prin urmare Snyder folosea aceste ingrediente pentru un finish ud, ceea ce într-adevăr îi accentua actriței ochii.

4.Folosește metoda Greta Garbo pentru fardul de pleoape

Monroe chiar a numit acest procedeu de a amesteca fard alb cu cel normal „Greta Garbo eye” deoarece a fost folosit de actrița de filme alb negru în toate peliculele. Acest procedeu presupune să adaugi fard alb pe lângă cel colorat pe care îl folosești până la osul sprâncenei și la colțurile ochilor pentru a adăuga adâncime machiajului.

 secrete frumusete

5.Folosește o combinație de alb, negru maro și chiar roșu al creioanelor de ochi

Femeile se împart în două categorii: ori folosesc dermatograf negru, ori folosesc unul maro. Ei bine, make-up artistul lui Marilyn Monroe folosea o combinație între aceste două, adăugând alb și roșu dacă era nevoie. Și anume folosea maro pentru pleoapa de jos și alb pe linia ochiului i negru pe cea de sus pentru a scoate în evidență genele seducătoare ale artistei. Iar creionul roșu îl folosea pentru a pune un punct roșu la colțul exterior al ochiului pentru un plus de senzualitate.

6.Folosește blush pentru a-ți contura nasul

Astăzi suntem toate cunoscătoare ale artei contouringului, însă Whitey a folosit primul această tehnică Pentru a modela fața lui Monroe el contura pomeții cu blush roz și apoi adăuga puțin și pe vârful nasului actriței. Rezultatul consta în iluzia unui nas mai mic și mai bine definit.

7.Taie-ți genele false în jumătate

Monroe vroia gene mai lungi și mai voluminoase (și ce femeie nu vrea asta) iar ajutorul i-a venit din partea genelor false. Astfel Snyder a tăiat genele în jumătate și a aplicat numai spre partea exterioară a ochiului pentru a-i da acea privire senzuală artistei.