Din păcate, animalele de companie nu pot spune cu voce tare dacă ceva e în neregulă. De aceea un bun maestru trebuie să cunoască principalele simptome ale bolilor animalelor domestice. Noi am aflat ce semne arată că trebuie să-ți duci imediat animalul de companie la veterinar, în loc să cautați răspunsuri pe Internet.

1. Animalul dvs. de companie se uită constant la un perete

Desigur, s-ar putea să vadă ceva ce noi nu putem. Dar, din păcate, motivul este de obicei mult mai grav. Un sindrom de disfuncție cognitivă, convulsii sau amețeală pot fi simptome ale leziunilor capului, tumorilor, encefalitei, intoxicațiilor, accident vascular cerebral și multe altele.

2. Schimbarea culorii gingiilor

Pisicile si cainii au in mod normal gingii roz, cu exceptia celor nascuti cu ele negre. Dacă culoarea s-a schimbat, duceti animalul de companie la veterinar. Gingiile albe indică pierderea sângelui; Cele roșii febră mare, infecție, substanțe toxice sau probleme dentare; Albastru sau violet indica o lipsă de oxigen; Cele galbene indică probleme hepatice.

3. Probleme de respirație

Dacă animalul dvs. are dificultăți de respirație fără nici un exercițiu fizic grav, duceți-l imediat la veterinar!
O astfel de condiție poate fi periculoasă, iar motivele pentru aceasta sunt numeroase, de la lichid în piept până la probleme cardiace.

4. Doarme mai mult decât de obicei

Pisicile pot dormi pana la 13-16 ore pe zi sau chiar mai mult daca sunt plictisite. Cu toate acestea, există alte motive pentru somnul prelungit: stres, peritonită, leucoză, boala Lyme sau chiar virusul imunodeficienței feline. Mergeți mai bine la veterinar pentru a fi sigur. La câini, somnul în exces poate indica probleme ale glandei tiroide, diabet, infecții sau stres.

5. Refuzul de a mânca

Dacă animalul dvs. refuză să mănânce mai mult de o zi, este un motiv serios să mergeți imediat la veterinar. Chiar mai mult, dacă există alte simptome precum oboseala, vărsăturile sau refuzul de a bea. Lipsa apetitului poate indica diferite afecțiuni: infecție, tumori sau boli gastrice sau paraziți. Veterinarul vă va spune ce este in neregula cu siguranță.