Orice femeie are un ritual de înfrumusețare pe care-l respectă într-o manieră sau alta în fiecare zi. E-adevărat că unele zile sunt mai aglomerate decât altele, iar uneori avem tendința să mai sărim peste anumite etape, în principal din dorința de a nu mai pierde foarte mult timp în fața oglinzii. În toată această avalanșă de aglomerație și timp irosit, îți cerem să te oprești o secundă și să te gândești la tine înainte de toate. E ok să vrei să ajungi la timp la birou sau acolo unde ai treabă dis-de-dimineață, însă nu e ok să treci peste anumite obiceiuri de îngrijire matinală pe care cu siguranță ți le-ai format de-a lungul timpului. Dacă totuși te lupți contra-cronometru, poți aplica fără probleme aceste câteva sfaturi benefice pentru îngrijirea pielii tale:

Curăță-ți tenul în permanență. Dimineața și seara, ai grijă să te speli pe față pentru a îndepărta machiajul din timpul zilei. Șervețelele demachiante nu pot face aceleași miracole ca apa și săpunul, însă nu putem nega că sunt folositoare atunci când ne aflăm în continuă mișcare.

Oprește-ți câteva minute din timpul tău pentru a-ți exfolia pielea, după care aplică o cremă hidratantă pentru ten și corp. E bine să folosești produse de îngrijire personală ale căror rol este bine delimitat, asta în cazul în care ai mai mult timp la dispoziție. Spre exemplu, ziua poți folosi o loțiune tonică pentru corp, iar seara te poți răsfăța cu untul de corp. Trebuie să știi că loțiunile de piele pot fi combinate între ele, astfel încât poți folosi fără probleme aceeași loțiune pentru mâini, picioare sau restul corpului. În schimb, aceeași regulă nu se aplică și la cremele hidratante. Rolul acestora trebuie să rămână perfect delimitat.

Pentru a ști cu exactitate ce tipuri de produse cosmetice sau de îngrijire personală să folosești, e bine să știi cu siguranță ce tip de piele, respectiv ten, ai. Dacă în privința pielii ai îndoieli, nu vrei să alegi produse de îngrijire personală care să-ți provoace iritații sau pot avea efecte secundare negative asupra ta, poți face o scurtă vizită la dermatolog, el fiind autoritatea cea mai indicată și în măsură să-ți recomande anumite produse speciale pentru tipul tău de piele. În ceea ce privește tipul de ten, e mult mai ușor să-ți dai seama care este al tău, întrucât există doar patru variante de alegere: tenul normal, cel uscat, cel gras ori cel mixt. Fiecare tip de ten în parte are nevoie doar de anumite produse de îngrijire personală, așa că alege cu înțelepciune atunci când faci achiziții în acest sens.

tipuri de ten

De asemenea, nu crede că toate produsele de îngrijire personală, în special a pielii, pot face exact ceea ce afirmă. Spre exemplu, nici o cremă din lume nu-ți poate garanta lupta împotriva îmbătrânirii tenului, oricât de mult ne-am dori să descoperim leacul frumuseții veșnice. Acestea sunt procese normale prin care trece fiecare dintre noi odată cu înaintarea în vârstă, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la a mai folosi produse care să ne ajute să ne întreținem pielea și să arătăm mereu proaspăt și în formă. Trebuie doar să avem grijă pe ce produse decidem să ne dăm banii. La urma urmei, urmărim să vedem rezultate, nu doar vorbele pe care vrem să le auzim.