Ultimii ani au fost extraordinari pentru feminism și pentru remarcarea femeilor în general, pentru că foarte multe teme care sunt de interes doar pentru acest gen. De asemenea, s-a discutat despre schimbarea standardelor pentru femei și atitudinea față de acestea, deoarece nici nu ar trebui să se pună problema unei competiții între genuri. Însă, în ciuda acestor discuții aprinse și a faptului că încep să se abordeze probleme pe care femeile le întâmpină în fiecare zi, standardele duble nu s-au schimbat. Prin urmare, femeie sunt în continuare judecate după niște reguli sociale făcute acum 100 de ani, spre deosebire de bărbați. Iată care sunt acestea.

standarde duble 

1.Partenerii multiplii

Din fericire filosofia că „bărbații sunt jucători iar femeile sunt curve” nu mai are mult de trăit. Trăim o revoluție sexuală care se bazează pe drepturi egale de a experimenta și de a te afirma. Totuși, din nefericire, femeile încă se confruntă cu standarde duble în acest domeniu fiind des catalogate ca ușuratice dacă au curaj să își exprime sexualitatea.

2.Cure de slăbire

Atunci când un bărbat ține curtă de slăbire este considerat că face asta pentru că ține la sănătate și la corp. Însă atunci când o femeie se îndreaptă spre acest drum, se consideră că ea își dorește să devină mai atractivă, evident tot pentru populația de sex opus. Însă femeile de obicei țin diete pentru sănătatea lor, nici pe departe pentru felul în care sunt văzute de societate.

3.Să fii asertivă la locul de muncă

Atunci când ești asertivă la locul de muncă ești considerată ca fiind prea autoritară. Astfel, șeful devine vrea-să-devină-șefă dacă penisul este scos din ecuație. Fără să se pună problema că femeile pot fi la fel de competitive ca bărbații și de multe ori chiar mai bune decât ei.

 cariera

4.Cum hainele sunt atractive pentru sexul opus

Acum un an apărut în atenția publică un caz înfiorător: 7 bărbați au violat o femeie. Dacă majoritatea societății a blamat fapta, cumva în au existat voci care le-au oferit circumstanțe atenuante bărbaților pentru că fata ar fi fost îmbrăcată provocator. Partea tristă este că chiar dacă nu se ajunge la viol sau la hărțuire sexuală existe standarde de îmbrăcăminte mai de grabă pentru femei decât pentru bărbați.

5.Părul de pe corp

Bărbații sunt păroși de la mama natură, dar femeile trebuie să fie epilate pentru a fi considerate atractive, chiar dacă și părul care se găsește pe corpul femeilor este o consecință a evoluției.

6.Feminism

Arătă-mi un bărbat feminist care a fost aplaudat pentru ideile și comportamentul lui revoluționar și îți arăt 50 de femei feministe care au fost numite emoționale, lipsite de respect față de societate și nervoase. Femeile dacă își cer drepturile sunt trecute cu vederea, spre deosebire de bărbații care dacă adoptă o ideologie sunt aplaudați.

7.Atitudinea față de carieră

Bărbații sunt educați de mici pentru a pune cariera înainte de toate. Femeile, pe de altă parte, sunt educate pentru a avea grijă de familie și de soț. Iar dacă se găsește o femeie care să fie orientată mai de grabă spre carieră decât spre familie, se consideră că are busola stricată, iar atunci când va mai îmbătrâni își va da seama care îi sunt prioritățile.