Moda este schimbătoare, dar eleganța este eternă. Din acest motiv există reguli după care să te ghidezi atunci când ești în pană de idei sau vrei să mergi la țintă cu outfit-ul tău. Este destul de greu să îți organizezi o garderobă numai în jurul locului de muncă. Ceea ce înseamnă că poți să mizezi pe niște principii în jurul cărora să te ghidezi atunci când te așezi în fața șifonierului și ai impresia că nu ai cu ce să te îmbraci. În plus, trebuie să ții cont că vestimentația este o mare parte din succesul pe care îl ai la locul de muncă. Iată câteva reguli clasice pentru a-ți crea o ținută office.

 stil office clasic

1.Îmbracă-te pentru jobul pe care ți-l dorești

Odată cu corporațiile au apărut și multe oportunități de promovare pentru toate categoriile de oameni. Nu te gândi că dacă ești încă internă sau angajată entry level nu ai șanse să promvezi. Totuși, dacă nu arăți adunată și nu ai un oarecare cod vestimentar șansele tale de promovare scad. Outfit-ul te va ajuta să faci o primă impresie, iar oamenii te vor percepe ca pe o femeie ambițioasă. Iar asta cu siguranță te va ajuta în carieră. Este important ca vestimentația ta să reflecteze jobul și nu poziția pe care o ai.

2.Bazează-te pe clasici

Atunci când ești la începutul carierei poate deveni copleșitor să îți refaci garderoba. În loc să cauți ultimele trenduri, cel puțin la început, indicat este să optezi pentru piese clasice de vestimentație care sunt veșnic elegante. POți investi în piese de vestimentație albe și negre, pentru contrast și rochii în culori neutre. Pantalonii pană sunt foarte eleganți, rochiile creion sunt perfecte, iar acestea asortate cu un sacou clasic sunt perfecte pentru o zi la birou. Dacă consideri că garderoba ta este cam golașă și nu vrei să pară că îmbraci aceleași haine la nesfârșit investește în cămăși cât mai diferite, pantofi cu toc cui și în broșe. Acestea vor schimba aerul ținutei chiar dacă poți două zile la rând același outfit. După ce ai marcat toate bazele poți să cumperi și elemente care sunt în trend, deoarece vei avea întotdeauna ceva pe care să te bazezi.

 accesorii office

3.Pregătește-ți ținuta din timp

Unul dintre pașii de care trebuie să ții cont atunci când te îmbraci cu orice este că outfitul trebuie să arate impecabil. Ceea ce se traduce prin a fi mereu călcat și curat. Ei bine, având în vedere că diminețile nu sunt întotdeauna prietenoase cu noi, este indicat să îți pui hainele deoparte seara pentru a fi sigura că atunci când pleci la serviciu nu vei avea surprize neplăcute. De asemenea, atunci când îți construiești garderoba este indicat să ții cont de ceea ce ai deja în șifonier sau măcar să îți cumperi un outfit întreg.

4.Testează hainele înainte

Dacă ai o zi în care vei sta mult în picioare poți să optezi pentru ceva care să îți pună în valoare tot corpul. Însă dacă știi că vei sta jos în spatele unui birou, iar colegii îți vor vedea doar partea de sus a corpului poți să folosești acest lucru ca pe un atuu și să arăți excepțional în partea vizibilă. De asemenea, este indicat să testezi hainele să vezi dacă în lumină artificială nu sunt transparente sau dacă ți se deschid nasturii ușor. Aceste mici scăpări pot strica o imagine construită cu greu.