Cand va confruntati cu stres sau anxietate, puteti avea un moment dificil sa functionati sau sa simtiti orice altceva. Unii sunt capabili sa-si puna o masca, sa arate lumii ca sunt bine atunci cand sunt in exces. Cu toate acestea, mastile sunt doar temporare eficiente. Gasirea tehnicilor de calmare de sine este mult mai utila.

Avem tendinta de a arde daca stresul si anxietatea sunt lasate ignorate. Avem tendinta sa simtim greutatea lumii si sa ne gandim ca, daca cerem ajutor, suntem o povara. Adevarul este ca meritam grija, respect si ajutor daca ne-am asumat prea mult. Ni se cuvine sa facem o pauza din cand in cand si sa ne permitem ingrijirea de sine. Mai mult, trebuie sa stim ca meritam sa ne oferim confort in noi in mijlocul haosului.

Este imperativ sa lucrezi pentru a trece de la a fi un luptator la un razboinic al pacii interioare.

Ce provoaca stresul si anxietatea?
Stresul si anxietatea sunt simptome ale unor probleme mai mari. Aceasta ar putea fi o problema de gestionare a timpului, o prioritate slaba, probleme de sanatate mintala, lipsa de ingrijire de sine sau care nu are niciun scop in spatele a ceea ce incercati sa faceti.

In cele din urma, oricine poate experimenta stres sau anxietate , dar nu trebuie sa-ti duca viata. Poti sa-ti recapeti controlul si sa-ti gasesti drumul inapoi chiar si in viata ta.
S-ar putea sa ne distragem, dar putem intotdeauna sa revenim la noi insine. Adevarata radacina a stresului este ca ne-am separat de cine suntem cu adevarat meniti sa fim. Incercam sa fim productivi si uitam sa fim intentionali.

Anxietatea este aprinsa din lipsa de ingrijire de sine si iubire de sine. Neglijarea sinelui contribuie la modul in care ne putem pierde si ne simtim stresati si anxiosi. Vestea buna este ca o putem recupera.

Iata cateva tehnici auto-calmante care va ajuta sa va gasiti drumul inapoi catre pace.

1. Yoga
Yoga este o modalitate excelenta de a intinde si tonifica muschiul si de a gasi calm. Multi considera ca este meditativ si de ajutor pentru ameliorarea stresului. Un studiu recent a constatat ca ,,practicarea Hatha yoga a avut un efect promitator asupra anxietatii. De asemenea, yoga a fost cea mai benefica la persoanele care au avut cel mai ridicat nivel de anxietate la inceputul studiilor. ” Exista mult mai multe studii de genul acesta. Incearca azi.

Incercati aceste 8 pozitii pentru liniste interioara si usurare a stresului:

  • Sukhasana
  • Uttanasana
  • Prasarita Padottanasana
  • Sasangasana
  • Vajrasana cu bratele Garudasana
  • Stretch lateral
  • HALASANA
  • Savasana

Daca nu stiti care sunt aceste pozitii, puteti vedea exemple si o descriere printr-o simpla cautare Google. In plus, nu trebuie sa fiti un yogi practicant pentru a le putea face. Puteti utiliza yoga, fie ca sunteti incepatori sau experti pentru a va relaxa corpul si sufletul.

Pentru yoga mai intens, puteti incerca multe videoclipuri YouTube. Explorati internetul sau luati un curs. Ideea este ca poti incepe simplu si sa progresezi in fiecare zi. Puteti provoca si conditiona in propriul ritm.

Stresul si anxietatea nu vor putea sa va ajunga in timp ce va concentrati pe pozitiile si intinderile yoga. Yoga te poate ridica, imbunatatind bunastarea emotionala si fizica.

2. Jurnalul de stres / Jurnalul de anxietate
Jurnalele de stres sunt modul in care putem identifica problemele si a veni cu solutii pentru acestea. Ce ii declanseaza? Pastrati un jurnal. Exista multe beneficii ale unui jurnal de stres, dar cel mai important, va poate ajuta sa descoperiti sursele stresului dvs., astfel incat sa le puteti aborda direct.

Inregistrati data si ora, stresorul, evaluati nivelul de stres pe care il intampinati sau cat de fericit sunteti in acel moment, cat de eficient lucrati, cauza stresorului, simptomele si cat de bine ati gestionat evenimentul.
Faceti acest lucru de cate ori apare stresul sau reflectati-va asupra experientelor stresante din trecut. Acest lucru va va conduce sa intelegeti mai bine cum faceti fata si cum puteti face mai bine in viitor. Te impinge sa analizezi miezul a ceea ce se intampla. Ce conteaza cu adevarat? Te simti in control sau in afara controlului? De ce sau de ce nu?

3. Mindfulness
Cercetari recente au constatat ca mindfulness are multe beneficii pozitive, inclusiv scaderea nivelului de stres, reducerea rumegarii daunatoare si protejarea impotriva depresiei si a anxietatii.

Deci, cum poti deveni constient ?

Concentreaza-te mai intai asupra respiratiei tale.

Apoi, permiteti gandurilor sa vina si sa plece. Observati doar gandurile; nu va judecati pe voi insiva pentru ca le aveti. Emotia nu este identitatea ta. Supraidentificarea cu ele poate fi daunatoare. In schimb, incercati sa fiti atenti. Puteti face acest lucru oricand si poate deveni un mod de viata. Deveniti prezenti va ajuta sa priviti prioritatile, care, la randul dvs., va ajuta sa reduceti stresorii inutili in viata voastra. Poate fi o practica de meditatie sau ceva ce faci in timpul oricarei activitati. In cele din urma, va ajuta sa va calmati.