Femeile au avut dintotdeauna o slăbiciune pentru dietele care să le ajute să obțină corpurile de invidiat la care visau. Astfel, unele dintre ele sunt chiar dispuse să apeleze la măsuri extreme pentru a pierde din greutate, cum ar fi înfometarea, privarea de către alimente de altfel necesare pentru buna funcționare a organismului, exerciții de fitness severe și așa mai departe. După cum v-ați dat seama, nici una dintre aceste metode de a slăbi nu este potrivită pentru sănătatea noastră pe termen lung. Consecințele negative se vor dezvolta în timp, chiar dacă la momentul respectiv nu vei observa decât „rezultatele”. Ei bine, dacă îți dorești o dietă care chiar să funcționeze într-un mod pozitiv, fără efecte secundare pe viitor, și ale cărei rezultate chiar sunt vizibile, îți recomandăm să încerci dieta disociată.

Dieta disociată poate fi de mai multe tipuri, iar fiecare dintre aceste categorii prezintă avantaje benefice pentru alimentația noastră. Astfel, putem distinge între o dietă disociată pe mese, pe culori sau pe alimente, ori una disociată pe 7 zile sau chiar dieta de tipul 222 sau 333. Care sunt particularitățile fiecărui tip de dietă disociată și ce avantaje prezintă fiecare dintre ele, aflați citind rândurile de mai jos!

  1. Dieta disociată pe mese. Această dietă presupune ca la fiecare masă pe zi pe care o luați, să mâncați ceva diferit. Dacă la micul dejun puteți consuma carbohidrați, la prânz optați pentru proteine, iar la cină pentru lipide ușoare. Avantajul acestei diete este că oferă posibilitatea de a mânca diferit nu numai în fiecare zi, ci la fiecare masă din zi. Diversitatea mâncărurilor este esențială pentru o alimentație corespunzătoare.
  2. Dieta disociată pe culori. Această dietă propune ca mesele tale să fie organizate în funcție de culoarea alimentelor și categoria din care acestea fac parte. Planul ideal este următorul: primele trei zile din dietă sunt alocate alimentelor de culoare albă, prin urmare, e necesar să consumi cât mai multe produse lactate; următoarele trei zile ar fi indicat să consumi alimente verzi, adică multe legume și fructe, iar în ultima zi din săptămână, ai posibilitatea să consumi alimente de culoarea roz, cum ar fi carnea de pui sau peștele gătit pe grătar.                           dieta disociata pe alimente
  3. Dieta disociată pe alimente. Alimentele trebuiesc mâncate grupat, în numai câte două categorii alimentare din fiecare. Această dietă vă permite să mâncați cam tot ceea ce vă doriți, atâta timp cât nu uitați regula principală. Efectele se pot constata relativ repede.
  4. Dieta disociată pe 7 zile. Numărul de zile poate varia, de la 3, 5, 4 sau chiar și o zi, până la 7. Această dietă presupune faptul că mesele dintr-o zi să fie din aceeași categorie alimentară, iar în fiecare zi trebuie să încercați o altă categorie. Dieta este recomandată numai timp de o săptămână, iar apoi trebuie să luați pauză. Se poate repeta din nou după două săptămâni. Rezultatele sunt garantate.
  5. Dieta 222 sau 333. În funcție de numărul pe care îl alegeți, această dietă presupune să consumați timp de 2 sau 3 zile la rând alimente din aceeași categorie.