Multe cupluri visează la o lună de miere în Europa dintr-un motiv bun, deoarece destinațiile europene oferă peisaje spectaculoase, plaje, activități distractive și bucătărie delicioasă. Fie că vizitați o singură țară sau planificați o călătorie, deși multe locuri de vacanță sunt celebre, iată câteva dintre ideile romantice de top din Europa. În timp ce probabil sunteți încântat să creați un itinerar plin de muzee și tururi turistice, nu uitați să lăsați ceva timp pentru relaxare cu un masaj, room service și momente romantice împreună pe plajă sau pe balconul camerei dvs. cu vedere la un oraș istoric.

1.Portugalia

lisabona

Portugalia este o destinație diversă, adăpostind plaje însorite, orașe frumoase, castele romantice și podgorii care produc unele dintre cele mai bune vinuri din lume. Lisabona, capitala țării, este cel mai bun loc pentru a începe luna de miere, cu repere istorice, vreme caldă, magazine excelente și localnici prietenoși. După aceea, îndreptați-vă spre Sintra din apropiere, unde puteți vedea faimosul Palat Pena și alte castele grandioase. Porto, în nordul Portugaliei, este un oraș vibrant de coastă, unde puteți asculta muzică live, gusta vin de port fin și va puteti bucura de vederea la ocean.

2.Finlanda

Aurora boreala din Finlanda

De la incredibile Northern Lights și ceruri clare de noapte până la schi și lacuri pitorești, Finlanda este o destinație pentru cuplurile cărora le place aventura. Helsinki, capitala, oferă o bază excelentă pentru explorarea sudului țării. Accesați un hotel elegant pentru a explora arhitectura Art Nouveau a orașului, luați băuturi de la un bar local și vizitați Muzeul în aer liber Seurasaari, care are clădiri vechi din Finlanda, colectate din toată țara. Dacă doriți să vedeți Aurora Boreala, mergeți spre Laponia în nord, între sfârșitul lunii septembrie și martie, unde puteți experimenta și safari pe ploaie, mergeți la schi și dormiți într-un iglou.

3.Scoţia

Castelul Edinburgh

Unele dintre atracțiile de top din Scoția includ Muzeul Național al Scoției, unde puteți admira artefacte antice, Castelul Edinburgh, care se ridică deasupra orașului și Galeria Națională Scoțiană, care găzduiește opere de artă celebre ale lui Rafael, Monet, Van Gogh și artiști scoțieni. Glasgow Science Center este un loc minunat pentru expoziții interactive, filme IMAX și spectacole de planetariu. Castelul Urquhart de pe malurile Loch Ness din Highlands datează de peste 1.000 de ani. Scoția găzduiește sute de insule, râuri, lacuri și peste mii de kilometri de coastă pitorească. Zbor în Insulele Orkney unde veți găsi stânci abrupte, animale sălbatice diverse, plaje romantice și 18 ore de lumină în timpul verii.

4.Monaco

monaco

Monaco este o destinație minunată pentru cuplurile care se bucură de cazare de lux, clubbing, cazinouri, mese de cinci stele și cumpărături de tip boutique. Monaco este situat pe Riviera Franceză între Italia și Franța. Unele dintre cele mai importante atracții includ cazinouri de lux, spectacole de operă, Marele Premiu care are loc în mai și Palatul Prințului, unde puteți urmări schimbarea zilnică a gărzii la prânz. Muzeul Oceanografic găzduiește un schelet uriaș de balena, o piscină cu lagăre de rechini și Insula Testoaselor. Portul Hercule din Monte Carlo este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Europa. Plimbați-vă prin Jardin Exotique pentru a admira cactusii uriași, o peșteră și priveliști spectaculoase asupra mării de mai jos.

5.Spania

Spania

De la atracții culturale celebre până la unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, Spania este una dintre cele mai importante destinații de lună de miere cu multe lucruri romantice de văzut și de făcut. La Madrid, vizitați Palatul Regal, urmăriți cei mai buni dansatori de flamenco din lume, gustari delicioase și petreceți ceva timp la Prado, unul dintre muzeele de top din lume. Barcelona găzduiește clădiri renumite Gaudi, inclusiv Basílica de la Sagrada Família, Park Guell și La Pedrera. Orașul are multe locații muzicale, cu muzică clasică, jazz și alte spectacole de muzică. Vizitați Muzeul Picasso din Barcelona pentru a vedea cea mai mare colecție de artă a lui Pablo Picasso.