Oamenii de pe tot globul lucreaza pentru a impinge granitele asupra a ceea ce inseamna sa devii unul dintre cele mai moderne orase din lume. Aceste cinci orase si-au folosit eforturile inovatoare in tehnologie, arhitectura, planificare urbana si probleme sociale pentru a deveni modele de modernitate. Aruncati o privire la aceste 5 orase si alegeti la care calatoriti.

Tokyo, Japonia

tokyo

Zgarie-nori in crestere, semne de neon intermitent, arhitectura contemporana si strazi pline de viata pline cu cea mai noua tehnologie au pus in scena unul dintre cele mai moderne orase din lume. Tokyo este o super putere a tehnologiei smartphone, robotica si automobile, fiind renumit pentru a fi unul dintre cele mai avansate orase din lume. Orasul tine pasul cu tendintele moderne, investind intr-o scena de start emergenta plina de creiere tinere, cu idei mari. O pornire bazata pe Tokyo a creat un inel care, conectat la un smartphone prin Bluetooth, poate efectua o plata electronica. Orasul are chiar saloane de intalnire pentru a se alatura perechilor de single-uri iubitoare de inceput. O plimbare prin Tokyo te-ar putea duce sa intalnesti un robot pe strada, sa gasesti cel mai inalt turn din lume sau sa te ratacesti intr-un magazin de electronice care are o inaltime de sase etaje.

Singapore

singapore

Orasul-stat din Singapore a crescut printre randuri pentru a deveni un oras asiatic modern de top. Fosta colonie japoneza, britanica si malaeziana a obtinut in sfarsit independenta in 1965. Primul premier Lee Kuan Yew a condus tara timp de peste 30 de ani si este responsabil pentru transformarea orasului intr-unul dintre cele mai bogate locuri din lume. Starea stralucitoare este plina de zgarie-nori de sticla si arhitectura moderna, cum ar fi incredibilul hotel SkyPark, care face parte din scena mega-statiunii din Singapore. Sub indrumarea lui Lee Kuan Yew, planificatorii orasului au lasat spatii de-a lungul insulei pentru multe parcuri si zone verzi durabile. Asa-numitul oras Lion se mandreste cu unul dintre guvernele cel mai putin corupte, cele mai multe economii favorabile afacerilor, un sistem de invatamant de prima clasa, legi stricte privind criminalitatea si o scena a artelor infloritoare.

Tallinn, Estonia

tallin

Estonia a obtinut independenta fata de Rusia doar in 1991, dar, chiar daca a ratat inceputul revolutiei tehnologice, Estonia nu a pierdut prea mult timp. Intr-adevar, tara a sarit in prima tehnologie inovatoare. Desi capitala Tallinn nu seamana cu aspectul Silicon Valley din California, are o scena de pornire care sa o rivalizeze. Pana la urma, acesta este orasul in care Skype, un gigant actual in videochaturile, a inceput. Inca din 2002, guvernul estonian a instalat o retea Wi-Fi gratuita care acoperea cele mai populate zone, iar votarea electronica a devenit ceva obisnuit in 2007. In timp ce 3G si 4G au ajuns lent in locuri precum SUA si Marea Britanie, ultra- Conexiunile de date de mare viteza au fost create in Estonia in 2012.

Helsinki, Finlanda

helsinki

Helsinki a facut progrese clare spre a deveni un nou oras modern, cu progresele lor tehnologice, progresul social si arhitectura scandinava moderna. Conectarea la internet nu este niciodata o problema, deoarece Helsinki, cel mai dezvoltat oras din Finlanda, are zone Wi-Fi gratuite pe intregul oras. Din punct de vedere cultural, Finlanda a fost cu cativa ani inaintea majoritatii tarilor cand vine vorba de concedii generoase de maternitate si paternitate si recunoaste parteneriatea civila de acelasi sex, pe care le-a instituit in lege in 2002.

Bangalore, India

bangalore

Bangalore , cunoscut si sub numele de Bengaluru, a aratat o crestere extraordinara in sectorul IT, datorita spiritului inovator al oamenilor sai. Natiunile occidentale au inceput sa externalizeze companii precum Dell si LinkedIn catre Bangalore din cauza muncii de inalta calitate produse cu forta de munca mai ieftina, iar acest lucru a ajutat la crearea de milioane de locuri de munca pentru inginerii indieni. Astazi, popularul Bagmane Tech Park din Bangalore, un complex de birouri, fabrici si institute de cercetare, trece dincolo de a fi un hub de externalizare.