Look-ul unei femei nu este același fără o coafură care să o scoată din banalitate. Indiferent de lungimea părului tău sau de tunsoarea pentru care ai optat, încearcă să te diferențiezi întotdeauna printr-o coafură nouă, inedită și care ți se potrivește de minune. A trecut demult moda părului lăsat simplu și lung pe spate. Astăzi, avem la dispoziție o multitudine de idei și surse de inspirație pentru coafuri dintre cele mai impresionante. Iar dacă nu știi cum să faci pentru a avea în fiecare zi o coafură diferită, orientează-te spre accesorii, căci ele sunt acea plus-valoare de care ai nevoie pentru a te face remarcată.

Uite care sunt principalele tendințe în materie de accesorii pentru păr pe care să le urmezi în 2016!

Bentițele din materiale sau ornate cu obiecte sclipicioase. De departe, de cea mai mare popularitate se bucură bentițele, căci acestea nu numai că pot fi folosite atât pentru coafurile ce presupun libertatea părului sau reducerea sa la un simplu coc sau o împletitură cu efect, dar reprezintă și o bună modalitate de a obține un stil diferit. Cu o bentiță din materiale, putem trece cu ușurință de la un look casual, la unul în stilul boho-chic, iar bentițele ornate cu obiecte sclipicioase ne fac să arătăm mai tinere, mai copilăroase și mai inocente decât am fi crezut.

Banderolele minimaliste sunt recomandate fashionistelor cu un simț estetic bine conturat. Acestea nu pot fi purtate chiar la orice tip de ținută, iar dacă nu vrei să dai greș în asortarea acestora, alege un stil vestimentar all black, black and white sau monocron.

Accesoriile florale se bucură de aprecierea a numeroși designeri vestimentari, ceea ce le aduce și în atenția noastră. Coronițele cu flori, clamele mascate sub o floare mare, bentițele înflorate, toate acestea pot adăuga un plus de rafinament și eleganță look-ului pentru care ai optat.

Dimpotrivă, dacă ești mai orientată spre zona dark, punk sau rock, îți recomandăm să încerci accesoriile metalice. Cele mai apreciate sunt coronițele metalice, care pot fi utilizate atât pentru coafuri rebele, cât și pentru unele mai așezate.

accesorii 2016

Broșele în coc înseamnă eleganță la superlativ. Doamnele cu siguranță nu vor da greș apelând la ele în ocaziile formale, petreceri, cocktailuri sau evenimente festive. Broșele cu ștrasuri sau cele metalice se vor asorta de minune la îmbrăcămintea de gală.

Clamele cu ștrasuri sunt pentru domnișoarele energice, romantice sau idealiste. Look-ul obținut va fi fără îndoială prietenos, călduros, inocent și gingaș. Clamele cu ștrasuri sunt alegerea potrivită pentru a-ți ține părul prins într-o coafură lejeră, de sezon.

Fundele din materiale sau cele metalice se poartă în special pe timpul verii, în coafuri elegante, dar și mai casual. Dacă nu ai timp sau chef să investești câteva minute bune într-o coafură complicată, poți opta pentru o coadă de cal prinsă cu o fundă sau o împletitură pe care să o ornezi cu fundițe din materiale sau chiar din metal. De asemenea, cocurile tip gogoașă vor avea parte de un element diferențiator dacă adaugi o fundiță la baza lor.

Pe lângă funde, și panglicile sunt deosebit de apreciate în anul 2016, așa că nu le poți spune nu și trebuie să faci cumva să le găsești un loc în garderoba ta!