Dacă părul se îngraşă la o zi, două după ce a fost spălat cu şampon înseamnă că au păr gras? Părul gras de obicei este monoton şi lipsit de viaţă, greoi şi greoi din cauza sebumului. Chiar dacă nu aplicaţi produse pe păr, iar părul se îngraşă repede este clar că trebuie să adresaţi această problemă, ţinând cont de faptul că spălarea excesivă a părului poate avea efecte negative. Prin urmare, folosirea unui tratament naturist ajută foarte mult. Iată câteva tratamente pe care le poţi face cu uşurinţă acasă.

par gras

1.Sucul de lămâie

Sucul de lămâie conţine vitamine şi minerale care fac părul să arate sănătos, dar ajută şi la micşorarea producţiei de sebum. Cu ajutorul sucului de lămâie puteţi curăţa părul şi de excesul de şampon care rămâne în păr. Stoarceţi sucul dintr-o lămâie şi apoi amestecaţi-l cu o cană de apă. Lăsaţi conţinutul în păr şi pe scalp câteva minute şi apoi clătiţi şi daţi cu balsam.

 

2.Clătire cu ceai negru

Ceaiul negru conţine o substanţă astringentă numită acid tanic care previne excesul de ulei în cap şi micşorează porii. Faceţi infuzie de ceai dintr-o cană de apă şi 2 linguriţe de ceai negru. Aplicaţi pe scalp şi pe păr după ce soluţia a ajuns la temperatura camerei şi apoi clătiţi şi folosiţi şampon şi balsam. Repetaţi de două sau trei ori acest proces pentru a scăpa de părul gras.

 

3.Oţet din cidru de mere

Oţetul din cidru de mere este un remediu eficace bine cunoscut împotriva părului gras. Acidul acetic ajută la echilibrarea niveluri pH-ului scalpului, controlează secreţiile de ulei şi reduce uleiul din păr. În plus, poate fi folosit şi ca tonic, deci vă puteţi bucura de de păr strălucitor şi moale. Amestecaţi 3 linguriţe de oţet din cidru de mere într-o cană de apă şi după ce v-aţi apălat pe cap folosiţi această soluţie. Aşteptaţi câteva minute şi apoi clătiţi părul. Trebuie să repetaţi acest procedeu de 2, 3 ori pe săptămână pentru a vedea efectele.

tratament par gras

4.Aloe vera

Vitaminele, mineralele şi enzimele prezente în aloe vrea ajută în lupta cu părul gras. Aleoele ajută la detoxifierea scalpului de impurităţi şi controlează secreţiile de sebum. De asemenea, hrăneşte rădăcinile părului. În plus, proprietăţile de calmare vă vor menţine părul sănătos. Amestecaţi o linguriţă de gel de aloe vera şi una de suc de lămâie cu şamponul pe care îl folosiţi. Atunci când vă spăla pe cap trebuie să lăsaţi şamponul să acţioneze câteva minute, înainte de a clăti părul.

 

5.Bicarbonat

Capacitatea de a absorbi uleiul face bocarbonatul un ingredient perfect, accesibil şi ieftin pentru tratarea părului gras. Iar natura alcalină a acestuia ajută la echilibrarea pH-ului scalpului. În plus, bicarbonatul absoarbe mirosurile neplăcute, deci este un câştig pe toate fronturile. Amestecaţi bicarbonat cu apă în cantităţi egale pentru a obţine o pastă. Plaicaţi pe scalpul umed şi apoi clătiţi părul. Atunci când nu rămâneţi fără şampon uscat puteţi folosi acest ingredient pe părul uscat şi apoi periaţi părul foarte bine. Bicarbonatul va absorbi uleiul de pe păr.

Părul se poate îngrăşa şi din cauza şamponului. Dacă aveţi această problemă trebuie să să folosiţi şampoane naturale sau cu ingrediente chimice cât mai puţine. De asemenea, trebuie să aveţi grijă să nu aibă prea multă sodă, care usucă şi încurajează producţia de sebum la nivelul scalpului.