Manichiura este deosebit de importantă pentru o femeie care este interesată să aibă un aspect fizic plăcut, iar asta până în cele mai mici detalii. Mâinile unei femei spun foarte multe despre modul în care aceasta se îngrijește, căci despre ele se spun că sunt cartea de vizită a oricăreia dintre noi. La drept vorbind, atunci când faci cunoștință cu o persoană nouă, primul lucru pe care îl faci este să vă dați mâna, ca un fel de carte de vizită, și poate că de aici derivă această analogie. Dacă până acum am vorbit despre îngrijirea unghiilor, mai departe urmează să acordăm importanță și întreținerii acestora, un proces deloc simplu, mai ales dacă ne confruntăm cu unele dintre problemele care pot afecta sănătatea unghiilor noastre: îngălbenire, fragilitate, rupere, exfoliere, pete albe, unghii casante, care nu cresc, și așa mai departe.

Toate aceste probleme pot fi prevenite prin aplicarea unor tratamente naturiste ușor de preparat și pe care le putem face chiar la noi acasă. Astfel, nu trebuie să mai cheltuim banii pe produse din plafar, create special pentru tratarea unghiilor ce prezintă astfel de probleme. Ingredientele de care ai nevoie sunt comune, des folosite în orice gospodărie și se pot găsi la aproape orice tip de magazin aflat în apropierea casei tale.

Există câte un tratament potrivit pentru fiecare problemă dintre cele menționate anterior, prin urmare, dacă vrem ca acesta să aibă un efect pozitiv, trebuie să ținem cont de acest aspect.

Tratamente homemade pentru unghii galbene

Acesta poate consta într-un amestec făcut din 3 linguri de pastă de dinți și o lingură și jumătate de suc proaspăt de lămâie care se aplică pe unghii și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Pasta omogenă se îndepărtează cu apă caldă.

Tratamente homemade pentru unghii exfoliate

Se prepară un amestec din zeamă de lămâie și ulei de măsline care se încălzește timp de câteva minute, după care unghiile sunt înmuiate în amestec până când acesta se răcește. Tratamentul se face timp de 10 zile la rând. Alte soluții mai pot fi: introducerea unghiilor într-o lămâie timp de 10 minute, o dată pe săptămână sau masarea unghiilor cu vitamina A, timp de 10-15 minute.

Tratamente homemade pentru pete albe

Tratamentul ideal constră într-un amestec de bicarbonate de sodiu și apă oxigenată aplicat pe unghii, după care acestea sunt unse cu ulei de măsline. Un alt amestec folositor poate fi acela compus din 3 lingurițe de apă de trandafiri, o linguriță de glicerină și o linguriță de zeamă de lămâie. Acest tratament trebuie aplicat zilnic.

Tratamente homemade pentru unghii care se rup ușor

Fragilitatea unghiilor este o problemă care ne dă mari bătăi de cap. Pentru întărirea acestora, amestecă ulei cald de măsline cu un gălbenuș de ou și o linguriță de miere și aplică compoziția în fiecare zi, timp de o săptămână.

nail

Tratamente homemade pentru unghii casante sau care gresc greu

O linguriță de ulei de măsline sau ulei de migdale ori de argan și o linguriță de oțet de mere pot reprezenta amestecul care să te scape de această grijă. Timp de o săptămână, tratează-ți unghiile zilnic cu acest tratament și vei constata rezultate rapide în cel mai scurt timp.

Tratamente homemade pentru creșterea unghiilor – Vitamina E este excelentă pentru această problemă, așadar, aplică o fiolă călduță de vitamina E pe unghii în fiecare seară, înainte de culcare, iar unghiile tale vor începe să crească mult mai repede.