Perioada sărbătorilor este foarte rapidă și puțin stresantă. Alergăm de la petrecere la petrecere, asta dacă nu le organizăm noi, caz în care devine cu adevărat stresantă. Schimbăm coafuri, outfit-uri, machiaje, fără să avem foarte multă grijă la întreținerea corpului nostru pentru că ne grăbim. Din fericire, această perioadă este urmată de una calmă, în care trebuie să ne refacem, pentru că dacă s-au terminat sărbătorile asta nu înseamnă că nu mai ieșim în lume. Astfel, vă prezentăm tratamente de înfrumusețare naturale și ușor de preparat pentru a ne răsfăța.

 tratament

Tratament pentru păr

Părul dumneavoastră a avut mult de suferit în această perioadă: l-ați coafat excesiv, l-ați îndreptat, cârlionțat, colorat, prins, îndoit, l-ați ținut în fum de țigară și l-ați intoxicat de chimicale. Este miraculos că încă vă mai ascultă. Dar nu vă bazați pe bunăvoința lui. Ci mai de grabă răsfățați-l cu o mască din avocado, iaurt și miere pentru a-l detoxifica și hidrata. Rețeta pentru mască o găsiți în denumire însă trebuie să le amestecați. Aceasta va reda și strălucirea părului dumneavoastră.

Tratament pentru corp

Corpul dumneavoastră are nevoie de relaxare. Prin urmare, o baie lungă și o mască cu noroi mineral va atinge acest scop. În plus, noroiul va hrăni pielea, va extrage toxinele și vă va îmbunătăți textura corpului. Și pentru că tot v-ați înmuiat pielea, este momentul să vă exfoliați pielea. Un exfoliator făcut acasă din zahăr brun, unei de migdale și miere vă va scăpa de celulele moarte. Știți, există o vorbă pentru anul nou: să vină ce e nou și dăm afară ce e vechi. Zahărul va exfolia pielea iar uleiul și mierea o vor hidrata și hrăni.

 masca de fata

Tratament pentru față

Da, stiu ca ați fost ocupate și nu ați avut timp să vă îngrijiți fața ca la carte. Nu-i nicio problemă. Fața dumneavoastră vă înțelege, atâta timp cât nu prelungiți perioada de neglijență. Astfel, trebuie să fiți puțin mai agresive și să încercați o multimască, adică să folosiți mai multe tipuri de măști în funcție de zonă. Optați pentru o mască cu argilă pentru zonele grase, cum ar fi în cazul majorității zona T, o mască hidratantă pentru zonele uscate (puteți încerca o mască cu miere și castravete) și o masca cu aloe pentru ochi. Este important să vă îngrijiți foarte bine zona ochilor deoarece acolo pielea este foarte sensibilă, predispusă la uscare și tot acolo apar primele linii fine și apoi riduri. Iar aloe este cel mai bun tratament natura pentru această zonă deoarece hidratează, hrănește zona și ajută la calmarea iritațiilor.

Tratament pentru mâini și unghii

Chiar dacă unghiile și mâinile nu au avut parte de atât de multe schimbări, cu siguranță au fost atacate de detergentul de vase și produsele de curățat pe care le-ați folosit excesiv la curățenia de sărbători și la teancurile de vase de spălat. Prin urmare și acestea au nevoie de un tratament intens de regenerare. Astfel, pentru mâini puteți încerca o mască hidratantă și hrănitoare de ulei de măsline puțin încălzit și ou (amândouă trebuie amestecate într-un bol în care să țineți mâinile 5-10 minute). Acest tratament este perfect și pentru unghii, numai că acestea trebuie să fie curățate). Iar pentru unghii ar fi un moment bun să le lăsați să respire o zi, două și în acest timp, o dată pe zi, puteți aplica vitamina A sau ulei de măsline cu o bucată de vată pe fiecare unghie.