Atunci când vine vorba de acnee, pare că ai încercat totul fără succes. Stai liniștită, nu ești singura, toate am fost în situația ta la un punct în viețile noastre. Iar în încercarea noastră de avea o piele cât mai curată și un ten de porțelan, fața are cel mai mult de suferit, deoarece este prima atacată de toate tratamentele pe care le facem. Un motiv pentru care rețetele clasice nu te-au ajutat încă este că fiecare corp reacționează diferit la tot felul de factori. Totuși, ai nevoie de un regim de îngrijire a pielii riguros și de un stil de viață sănătos care include anumite alimente pentru a avea o piele perfectă. Iată câteva tratamente împotriva acneei care nu includ cosmetice sau acțiuni drastice la nivelul pielii.

 gheata

1.Aplică gheață

Dacă te-ai trezit cu un Johnny mare și roșu pe față nu încerca să îl storci sau să îl împungi, pentru că nu vei face altceva decât să îl faci mai mare și mai roșu. Ce poți însă să faci este să ții pe el un cub se gheață până când acesta se topește. Gheața va reduce inflamația și roșeața și va omorî primele straturi de celule, ceea ce va ajuta medicamentul împotriva acneei să pătrundă mai ușor în piele și să își facă efectul.

2.Hidratează

Chiar dacă ai pielea grasă și nu crezi că ai nevoie de hidratare te înșeli. Pielea uscată va produce și mai mult sebum, care va duce la erupții. Folosește o cremă pe bază de apă care îți va hrăni și hidrata pielea fără a lăsa o urmă de grăsime. De asemenea, hidratarea ajută la înmulțirea celulară și lasă pielea să respire, în ciuda faptului că ai un produs cosmetic aplicat.

3.Ia probiotice

Multiple studii au demonstrat că probioticele  ajută în lupta cu acnee sau rosacea. Acestea sunt bacterii prietenoase care pot fi luate ca un supliment alimentar sau pur și simplu din alimente cum ar fi kefirul, iaurtul sau zeama de varză murată. Îmbunătățesc digestia, previn constipația, sintetizează vitamina K și mențin un nivel balansat al pH-ului. Toate acestea au un impcat pozitiv asupra pielii.

4.Redu lactatele și zahărul din alimentație

Înghețata nu prea te ajută în această bătălie. Alimentele bogate în lactoză și zahăr nu numai că înrăutățesc acneea dar o și provoacă. O alimentație sănătoasă conține carbohidrați precum orez brun, pâine intermediară sau neagră, pește, pui, fructe proaspete și legume. Alimentele procesate pot înrăutăți condiția pielii. Desigur, asta nu înseamnă să nu mai mănânci nici un fel de lactate sau de alimente îndulcite. Ci este doar sănătos să consumi cât mai puține alimente procesate cu aceste ingrediente.

 miere

5.Folosește miere

Mierea împiedică și omoară bateriile de la nivelul pielii. Deci aplicată pe piele poate distruge bacteria responsabilă pentru acnee. De asemenea, este un înlocuitor excelent pentru zahăr și te poate ajuta să duci o viață mai sănătoasă.

6.Bea ceai verde

Ceaiul verde este un aliment minune care îmbunătățește starea de sănătate pe de-a-ntregul corpului. Antioxidanți ajută regenerarea pielii în cazurile în care aveți cicatrici. De asemenea, aplicat pe față acesta reduce producția de sebum, inflamarea și dezvoltarea bacteriilor, ceea ce este extraordinar pentru un ten predispus la acnee.