De multe ori avem impresia că nu am făcut nimic extraordinar și nu avem nevoie de aplauze sau măcar un simplu bravo. Totuși, în fiecare zi facem lucruri simple pe care le considerăm absolut normale pentru care ar trebui să ne apreciem mai mult. Și oricât de stupid ți s-ar părea, în acest fel poți să înlături negativitatea și senzația de inutilitate. Astfel, îți vei recupera încrederea în sine și vei începe ziua cu ideea că vei face ceva extraordinar în acea zi, pentru care te poți recompensa mai târziu. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să te apreciezi mai mult, pentru că sunt foarte greu de realizat.

 jos din pat

1.Te dai jos din pat

Poate opărea stupid pentru că toată lumea trebuie să se dea jos din pat pentru a fi adulți productivi și responsabili. Ei bine, nu este la fel de simplu precum pare. Să te dezlipești de oaza ta de confort și fericire, este mult mai greu decât îți imaginezi, iar pentru că te motivezi zilnic să începi o zi nouă care uneori are taskuri plictisitoare și repetitive este extraordinar. Ar datul jos din pat este primul pas pentru a te simți mai împlinită.

2.Un gest mic de bunăvoință

Atunci când faci ceva drăguț pentru alții, chiar dacă este un gest sau un simplu compliment, îți poate îmbunătăți stima de sine și cu siguranță îți va face ziua mai bună. Un gest de bunăvoință sau amabilitate te va afecta pozitiv, ajutându-te să te simți mai mândră și va adăuga valoare zilei, conectându-te de lumea din jur. Asta nu înseamnă că vei salva lumea de foamete, dar simplul fapt că îi ții ușa deschisă unui om cu brațele încărcate te va aduce în această stare de spirit.

3.Capacitatea de a ierta

Să fii în stare să ierți, pe tine și pe alții, ar trebui sp fie apreciat, pentru că este foarte greu să treci peste momentele neplăcute și că găsești conciliere într-o relație eșuată. Dacă îți deschizi sufletul în fața altora și alegi să ierți, nu numai că vei fi mai fericită, dar vei avea mai multe relații pentru că nu îți va frică să nu greșești sau ca alții să nu te rănească. Și chiar și atunci când tu ești vinovată, ar trebui să fii mi blândă cu tine însuți, deoarece critica duce la negativitate.

 nu te compari

4.Nu te compari cu alții

Este greu să nu te compari cu alții, în special atunci când înfățișarea, bunăstarea și alți indicatori ai succesului prevalează pe social media. Și este o realizare foarte mare să te sustragi de la tot acest zgomot de fundal și să îți trăiești viața fără să te raportezi la alții. De asemenea, este dificil să realizezi că toate laudele de sine pe care și le fac prietenii tăi virtuali sunt superficiale. Iar dacă te vei lăsa să cazi pradă acestora te vei îndepărta de scopul tău. Este mai bine să te prezervi decât să încerci să fii cineva care nu ești.

5.Intreții relațiile

Între familie, muncă, responsabilități, proximitate geografică și dorința disperată de a petrece timp singură este destul de dificil să întreții relații de prietenie cu grupuri mari. Felicită-te atunci când vorbești părinții tăi, cu prietena din liceu care s-a mutat pe un alt continent sau cu colegii care s-au dispersat prin țară.  Nu este ușor să menții aceste relații vii și ar trebui să apreciezi efortul pe care îl depui în sensul acesta.