Singurul lucru cert pe care îl putem spune despre modă este acela că ea este veșnic schimbătoare. Capricioasă și pe alocuri contradictorie, moda se încăpățânează să ne transporte pe un alt tărâm odată cu sosirea unui nou anotimp. Trend-urile sunt cele care se află în centrul atenției tuturor, de la designeri, profesioniști, celebrități și fotomodele, până la noi, consumatorii de rând. Care trend-uri sunt nemuritoare? E întrebarea pe care și-o adresează și marii designeri, sezon după sezon, nu numai noi. Înainte să ne grăbim să descoperim care sunt particularitățile modei dintr-un sezon sau altul, trebuie să le știm pe cele care nu vor dispărea prea curând din peisaj. Sunt 4 la număr, iar prestigiul lor sporește de la un an la altul, pe măsură ce designerii reinventează hainele, menținând linia trăsăturilor acestor trend-uri în vogă.

Trend-ul militar. În căutarea lor pentru inspirație, desginerilor nu le va fi teamă să scoată de la naftalină arhivele stilului militar pentru a descoperi acele puncte în care creativitatea să-și spună cuvântul. Trend-ul militar se poartă în fiecare an, cu adăugirile de rigoare. Anul acesta, designerii s-au decis să ofere o notă feminină stilului, cu un amestec inteligent de piele, lână sau mătase. În timpul iernii, stilul militar prinde foarte bine la public.

Trend-ul gothic victorian. Dantela neagră, dramatică, pielea luxuriantă, asortată cu catifeaua în stil gotic, toate aceste delicii ornamentale vor fi în prim plan în ceea ce privește trend-ul gothic victorian. Desigur că trend-ul acesta nu se poate purta fără un machiaj aferent și caracteristic, care să implice foarte mult negru, mascara și un ten cât mai alb. Trend-ul gothic victorian te duce cu gândul la festivități și ocazii speciale, acolo unde poți să te îmbraci ca și când ai fi desprinsă dintr-un alt context.

gothic victorian

Punk-ul adult. Acest trend se distinge în special prin încălțările înalte sau semi-înalte, cu foarte multe rânduri de șireturi. În privința hainelor, se poartă negrul în stil rebel, cât mai exotic și ieșit din comun. Rochiile din piele asortate cu bluze roșii reprezintă un outfit foarte des utilizat în trend-ul punk adult. Dacă vrei să adopți un outfit cât mai casual, fără prea multe bătăi de cap, dar care să respecte regulile acestui trend, poți întotdeauna opta pentru un tricou political, asortat la o pereche de jeansi skinny, de care să agăți niște lanțuri micro. Da, lanțurile legate de blugi sunt o semnătură a stilului punk și a atitudinii rebele. Sfat: nu încerca acest stil dacă nu ți se potrivește și ca atitudine.

Anii 70 reînviați și reînnoiți, cu fiecare anotimp ce trece. Dacă vrei să creezi un look care să nu dea greș, optează întotdeauna pentru fuste din denim în forma literei A. Bluzele  sau fustele de tip patchwork se poartă extrem de mult în acest an, iar dacă vrei să fii un pic mai extravagantă, poți încerca și un taior în acest stil. De departe însă, favoriții din toate timpurile a trend-ului anilor 70 rămân jeansii evazați, ce merg purtați la ocazii casual, putând fi asortați cu aproape orice.

anii 70